Foto: Shutterstock
Mediķi iesaka neatslābināties un būt gataviem, ka šajā sezonā mūs apdraudēs nevis viens, bet uzreiz divi vīrusi – Covid-19 un gripa. Par gripas vīrusa īpatnībām, par to, vai vienlaicīgi var inficēties gan ar gripu, gan ar koronavīrusu, kā arī par abu atšķirībām portālam "Delfi" stāsta nozares eksperti.

Pēc PVO datiem, pēdējoreiz gripas uzliesmojums pasaulē tika fiksēts 2019. gada rudenī, bet tad sekoja pieklusums. Visa 2020. gada garumā tika konstatēts ļoti maz saslimšanas gadījumu ar šo bīstamo infekcijas slimību. Taču ārsti ir pārliecināti: gripa nekur nav pazudusi, tikai noslēpusies un gatavojas uzbrukumam.

Iepriekšējā sezonā tika ieviesti stingri pulcēšanās ierobežojumi, visi nēsāja aizsargmaskas un dezinficēja rokas. Tas viss aizsargāja ne tikai no Covid-19, bet arī neļāva izplatīties gripas infekcijai. Šobrīd cilvēki atgriežas birojos, bērni – skolās, ierobežojumi daļēji tiek atcelti (lai arī tikai vakcinētajiem), un tas nozīmē, ka var atgriezties arī gripa. Vai tā būs masveida epidēmija vai vidējas intensitātes uzliesmojums – pagaidām nav zināms. "Delfi" aprunājās ar mediķiem, lai uzzinātu, kas mūs sagaida.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!