Sākoties vasarai un kļūstot siltākam, arvien aktuālāks ir jautājums par to, vai uzņemam pietiekami daudz šķidruma. Protams, arī aukstākajos gadalaikos ir svarīgi sekot līdzi tam, lai organismam netrūktu ūdens. Ir cilvēki, kas ūdeni dzer nepietiekami, norādot, ka viņiem vienkārši negribas padzerties. Tomēr slāpes nav vienīgā pazīme, kas liecina par nepieciešamību uzņemt šķidrumu.

Iedvesmojoties no "Everyday Health", piedāvājam iepazīties ar vairākām netipiskām un mazāk zināmām pazīmēm, kas liecina – tev nepieciešams padzerties.

Slikta elpa


Sliktu elpu var izraisīt dažādi faktori, piemēram, uzturs vai mutes veselības problēmas. To var radīt arī slāpes. Siekalām piemīt antibakteriāla iedarbība, un dehidratācija var kavēt siekalu veidošanos. Tas var novest pie pārmērīgas baktēriju savairošanās mutē, kam blakusefekts ir slikta elpa.

Sausa āda


Netrūkst cilvēku, kas uzskata, ka viens no dehidratācijas simptomiem ir sviedri. Jā, sviedri patiešām veicina dehidratēšanos, bet cilvēkiem, kuru organismā trūkst ūdens, ļoti bieži ir sausa āda. Tāpat par atūdeņošanos var liecināt ādas elastības zudums.

Karstuma dūrienam raksturīgie simptomi


Ja organismā trūkst ūdens, tas nespēj sevi atdzesēt, veicinot karstuma dūrienu. Ļoti bieži par problēmu liecina muskuļu krampji. Turklāt, atceries, ka tad, ja organismā trūkst ūdens, karstuma dūriens var pārsteigt arī reizēs, kad gaisa temperatūra nemaz nav tik augsta. Šādos gadījumos simptomi ir mazāk izteikti un tie parādās lēnāk. Tāpat par dehidratāciju var liecināt drudzis un drebuļi, ko arī novēro karstuma dūriena gadījumā.

Izsalkums un kāre pēc saldumiem


Lai arī cilvēki bieži ir pārliecināti, ka spēj atšķirt izsalkumu no slāpēm, realitātē sajūtas var būt mānīgas. Ļoti bieži, kad sajūtam izsalkumu un ļoti vēlamies apēst kaut ko saldu, patiesībā organismam nepieciešams šķidrums.

  • Par to, kā atpazīt mānīgu izsalkumu un izvairīties no nevajadzīgu kaloriju uzņemšanas, lasi šajā rakstā.

Galvassāpes


Vai kādreiz esi dzirdējusi ieteikumu galvassāpes mazināt ar glāzi ūdens? Lai arī cik muļķīgs šis ieteikums nešķistu, tas patiešām var palīdzēt. Pat neliela atūdeņošanās var izraisīt galvassāpes, kā arī veicināt migrēnas lēkmi. Protams, galvassāpes var izraisīt virkne citu faktoru, bet ūdens trūkums organismā visos gadījumos situāciju tikai pasliktinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!