Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki noskaidrojuši iemeslu, kas ierosina našķēšanos un liedz to laikus pārtraukt. Ja ēdiens atrodas rokas stiepiena attālumā un mūsu redzeslokā, saņemam neiroloģiskus impulsus to atkal un atkal pagaršot, vēstī "Women's Health".

Nīderlandes zinātnieki to atklājuši, liekot studentiem skatīties uz dažādu ēdienu attēliem datoru ekrānos. Atsevišķos gadījumos ēdienu attēli tika novietoti tālāk, bet citos – šķietami tuvāk.

Rezultātā studenti krietni lielāku vēlmi pēc našķēšanās un jebkādas maltītes ieturēšanas uzrādīja gadījumos, kad ēdienu fotogrāfijas bija novietotas tuvāk un šķita sasniedzamākas.

Tāpat vēlmi pēc ēdiena un našķēšanās pastiprināja tie produkti, kas bija attēloti jau gatavā veidā, novietoti uz šķīvjiem un "pa ķērienam", informē pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!