Depresija ir slimība, kas bieži netiek pamanīta un līdz ar to paliek neārstēta. Lai arī varētu šķist, ka šī problēma nebūt nav tik bīstama kā fiziskās veselības problēmas, tā nebūt nav. Ļoti bieži iznākums ir līdzīgs – ievērojami zemāka dzīves kvalitāte vai pat nāve. Lai palīdzētu spert pirmos soļus ceļā uz atlabšanu vai pamanītu, ka tuvinieks nonācis nelaimē, piedāvājam ieskatīties "Viņa" rakstu arhīvā par šo tēmu.

Nespēks, pilnīgs motivācijas trūkums un neizskaidrojamas skumjas – šķiet, ka tās ir sajūtas, kas ir pazīstamas teju katram no mums. Tomēr ir skaidrs, ka lielākajā daļā gadījumu skumjas ir pavisam normāla dzīves sastāvdaļa. Ieskaties rakstos un uzzini, kā atšķirt parastas skumjas no depresijas. Ieklausies arī ekspertu skaidrojumos par to, kā pamanīt šo slimību savā tuviniekā. Tāpat speciālistu skaidrojumos vari uzzināt, kā saprast, vai tuvinieks plāno pašnāvību un kā palīdzēt šādā situācijā.

Lai arī cik smaga un sarežģīta ir depresija, to iespējams ārstēt. Lasi un uzzini, kas ir palīdzējis citiem, kā arī izpēti biežākos mītus, kas saistīti ar antidepresantiem. Paturi prātā, ka atzīšanās sev un palīdzības lūgšana tuviniekam vai speciālistam ir pirmais solis uz atlabšanu un labāku dzīvi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!