Lai arī atkarības viena no otra atšķiras, tām piemīt vairāki vienojoši faktori, piemēram, negatīvā ietekme uz finansiālo situāciju un attiecībām ar tuviniekiem. Lai palīdzētu vieglāk atpazīt dažādas atkarības, kā arī parādītu dažādos ceļus un iemeslus to uzveikšanai, "Viņa" piedāvā rakstu apkopojumu par kaitīgajiem netikumiem – smēķēšanu, alkoholisku un azartspēļu atkarību.

Ļoti bieži cilvēki, kas cieš no dažāda veida atkarībām, paši neapzinās, ka viņiem ir radusies problēma. Nereti līdzcilvēku satraukums un bažas par notiekošo tiek uztvertas ar milzu dusmām un negatīvu attieksmi. Dažādu problēmu vaininieki tiek meklēti visapkārt, bet to, ka nedienas rada atkarības, cilvēks var neapjaust ļoti ilgi.

Dažādos rakstos speciālisti atgādina, ka līdzcilvēkiem ir būtiski "nebarot" atkarību un nepadarīt iedzeršanu vai aizraušanos ar azartspēlēm vieglāku, palīdzot nogludināt sekas, ko radījusi atkarība. Līdzatkarība kaitēs gan pašam atkarīgajam, gan viņa tuviniekiem, tāpēc ir būtiski nesapīties šķietama atbalsta tīklos.

Ieskaties "Viņa" arhīva rakstos un uzzini vairāk par to, kā atpazīt dažādas atkarības, kā ar tām cīnīties un kā ar tām tikuši galā citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!