Foto: DELFI
15 minūšu laikā samazināt muskuļu saspringumu un nogurumu, uzveikt stresu un galvassāpes, uzlabot ādas struktūru un miega kvalitāti. Izklausās vilinoši, vai ne? Viss, kas tev nepieciešams, ir brīvs brīdis un pārsimts eiro ''Pranamat ECO'' masāžas paklāja iegādei, jo tieši to sola neskaitāmās produkta reklāmas un influenceri, kas sakās regulāri gulšņājam uz brīnumainā paklājiņa.

Labu atsauksmju par produktu netrūkst arī no tā lietotājiem, tāpēc skaidrojam, kas ir uzņēmuma veiksmes pamatā – unikāls brīnumlīdzeklis, veiksmīgs mārketings vai šo sastāvdaļu kombinācija. Izrādās, ka ne visi brīnumi, ko sola reklāmās, iegūstami dzīvē.

Savu ''Pranamat ECO'' masāžas paklāju Anna iegādājās pirms nedaudz vairāk nekā gada. Pirms tam ilgi prātojusi, vai viņai tas ir vajadzīgs, tāpēc iepazinusies gan ar draugu un paziņu, gan internetā pieejamajām atsauksmēm. Gala lēmumu viņa pieņēma, ieraugot, ka komplektam, kurā ietilpst masāžas paklājs un spilventiņš, tobrīd bijusi atlaide. ''Paklāja lietošanas sākumā man bija ļoti grūti uz tā apgulties un nostāvēt, bet pēc dažām dienām biju apradusi ar sajūtu un varēju uz tā nogulēt 15 minūtes – tagad uz paklājiņa dažkārt pat aizmiegu. No rītiem ''Pranamat'' man palīdz pamosties, taču vakarā izmantoju, lai samazinātu muguras sāpes, kas saistītas ar muskuļu saspringumu (diemžēl ar šo metodi nevar atslābināt dziļo muskulatūru, kuras saspringums var radīt muguras sāpes). Dažkārt ar paklājiņa un spilventiņa palīdzību atslābinu arī citas muskuļu grupas (visbiežāk ikrus),'' par savu ''Pranamt ECO'' masāžas paklāja lietošanas pieredzi stāsta Anna.

Sieviete norāda, ka sākotnēji to izmantojusi katru dienu, bet šobrīd lielākoties masāžas paklāju izmanto no rītiem – trīs līdz četras reizes nedēļā. Savukārt, lai atslābinātu saspringušos muskuļus, Anna paklāju izmanto vienu līdz divas reizes nedēļā, protams, ar izņēmumiem. ''Paklājs ļoti labi palīdz atslābināt muskuļus, bet, ja mugura vai kas cits sāp citu iemeslu dēļ, tas nepalīdz,'' norāda Anna.

Arī Kristīnes mājās ir akupresūras paklājiņš, kuru ģimenes iegādājusies, pateicoties labajām atsauksmēm no apkārtējiem. Taču tas nav ļoti daudzinātais ''Pranamat ECO'', bet gan krietni lētāka alternatīva – komplekts (spilventiņš un paklājs) izmaksājis aptuveni 30 eiro (šāds pats ''Pranamat ECO'' komplekts bez atlaides izmaksā 190 eiro). "Uzreiz sapratām, ka dārgākās šo paklājiņu variācijas neiegādāsimies, bet izlīdzēsimies ar lētākiem variantiem – tik daudz ieguldīties šajā idejā nebija vēlmes."

''Tepiķis'', kuru pacientiem neieteiktu

Intervijā ''Forbes'' uzņēmuma pārstāvji norāda – produkta izstrādāšanas procesā notikušas konsultācijas un sadarbība arī ar fizioterapeitiem. "Delfi" uzrunātie speciālisti par produkta efektivitāti gan ir visai skeptiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!