Ar mērķi izglītot vecākus un atbalsta personas par bērnu mentālo veselību, kā arī informēt par palīdzības iespējām Latvijā jau trešo gadu biedrība "Debesmanna" organizē bērnu mentālās veselības nedēļu "Runā ar mani", piedāvājot dažādas bezmaksas aktivitātes un lekcijas tiešsaistē. Kopumā 12 lekcijās tiks runāts par bērnu seksuālo attīstību, grūtniecības un pēc dzemdību periodu, perfekcionismu, ēšanas traucējumiem, demenci, invaliditāti ģimenē, kā veicināt sarunas ar bērniem un daudz ko citu.

"Latvijas statistika ir slikta, bērnu mentālā veselība ir diezgan kritiskā stāvoklī. Mums jārunā, cik svarīga tā ir, par atbalsta iespējām. Statistika rāda, ka ir ļoti kritisks stāvoklis. Mēs nespējam tikt līdzi pieprasījumam, kāds tas ir. Palīdzības iespējas ir, bet tās nav tik plašas un pieejamas, kā mums gribētos. Ļoti ceram, un tas ir jādomā valstiskā līmenī, kas pašreiz ir ļoti švaks. Bērni ir mūsu nākotne, mūsu ārsti, pedagogi, izmeklētāji. Mums ir svarīgi runāt gan par bērnu, gan ģimenes mentālo veselību," saka biedrības "Debesmanna" vadītāja, pasākuma iniciatore Iveta Parravani.

Šogad pasākumā arī vairāki jaunumi. Visas nedēļas garumā iespēja sekot līdzi "Mazie lasītāji" "Instagram" kontam, kurā ģimenes un bērna tiesību asociētā pētniece Laura Jambuševa iepazīstinās ar grāmatām, kas domātas bērniem par emocionālo labsajūtu.

"Debesmannas" mājaslapā skatāmi video, kuros Latvijas rakstnieki dalās savā pieredzē par mentālo veselību. Taču šī gada lielākais jaunums ir izsole. Māksliniece Laura Juhņeviča kopā ar Latvijā atpazīstamām personībām radījusi divas gleznas. Tās pārdodot, visi iegūtie līdzekļi tiks novirzīti jaunā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra izveidei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!