Foto: Shutterstock
Mēs bieži mēdzam sabārt bērnus vai viens otru par to, ka pārāk ilgi blenžam telefonā. Jā, tā ir mūsdienu sērga, kam līdzi nāk sabojāta redze, taču tā vēl nebūt nav visa nelaime. Ja iepriekš šķita, ka telefonu lietošanas gudrības robežojas ar pašas ierīces funkciju apgūšanu, nu atklāsim tev pavisam jaunu pasauli. Ļoti iespējams, jau gadiem ilgi nepareizi "sēdi" telefonā, pārslogojot ķermeni un veidojot problemātisku izliekumu kakla daļā, citiem vārdiem – "text neck" jeb saziņas kaklu.

Saziņas kakla sindroms – tas nav stāsts tikai par mugurkaula un kakla izliekumu vien. Daudziem, kas ar to saskārušies, nepārdomāti ilgas ierīču izmantošanas dēļ var attīstīties problēmas ar īkšķiem, precīzāk – var veidoties īkšķu muskulatūras iekaisums, kam var pievienoties arī sāpes plaukstu locītavās.

Un tagad veiksim mazu eksperimentu. Neuztraucies, atzīmes neviens neliks, bet tas palīdzēs pašam saprast, vai esi šī raksta galvenā mērķauditorija. Ja šīs rindas lasi telefonā, planšetē vai portatīvajā datorā, sēžot gultā, – kur atrodas ierīce? Vai to esi nolicis tieši acu līmenī? Tikai atbildi godīgi. Vai nav tā, ka ierīce atrodas nedaudz zemāk, līdz ar to esi noliecis galvu? Vai pleci ir manāmi aizvirzījušies uz priekšu? Dzīvojot laikā, kad viedtālrunis kļuvis par mūsdienu cilvēka "must have", tieši šādā stāvoklī – ar galvu uz leju – mēdzam pavadīt pat vairākas stundas dienā, par neizbēgamu ikdienas sastāvdaļu kļūstot stīvumam, sāpēm galvā un plecos, kā arī stājas izmaiņām.

Labā ziņa – tas viss ir ārstējams un labojams!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!