Foto: Shutterstock

Nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, mēs ne tikai trenējam savu izturību, vairojam muskuļu spēku un ķermeņa tonusu, bet arī atbrīvojamies no stresa, mazinām nomāktību un uzlabojam noskaņojumu kopumā. Iepriekš minētie faktori ir cieši saistīti arī ar kvalitatīvu intīmo dzīvi, un šai sakarā "Shape", konsultējoties ar fitnesa treneri Nadju Mērdoku, piedāvā treniņus, kas īpaši uzlabo sievietes intīmo dzīvi un vairo libido.

Joga

Par jogas vingrojumu pozitīvo ietekmi runāts daudz un bieži, minētajiem ieguvumiem pievienojoties arī labākai intīmās dzīves kvalitātei. Pēc jogas nodarbības jutīsies līdzsvarotāka, laimīgāka, mierīgāka un relaksēta, kas ļaus pamosties tavam libido un vieglāk uztvert sadzīviskās ikdienas raizes. Tāpat joga uzlabo ķermeņa lokanību un sniedz būtisku enerģijas pieplūdumu.

Foto: Shutterstock

Strip-plastika jeb pole dancing

Vairumam cilvēku strip-plastika, kas dejošanas laikā paredz apgūt deju kustības pie stieņa, saistās vien ar striptīzu, vulgaritāti un sievietes atkailināšanos. Patiesībā strip-plastika, līdzīgi vēderdejām, vairo sievietes graciozitāti un uzlabo ķermeņa plastiku, kā arī trenē izturību un palielina muskuļu spēku. Minētais treniņš teicami uzlabo arī ķermeņa lokanību un padara augumu tvirtāku un stingrāku, īpaši labvēlīgi iedarbojoties uz izplatītākajām problēmzonām, mazinot celulītu un padarot ķermeņa ādu gludāku, vairojot tā tonusu. Tāpat strip-plastika ievērojami uzlabo sievietes pašapziņu, tā gluži likumsakarīgi vairojot arī pievilcību.

Zumba

Zumbas treniņi nodarbina visas ķermeņa muskuļu grupas, ievērojami uzlabojot arī noskaņojumu. Papildus kardio slodzei, tiek veikti arī pietupieni un izklupieni, tā stiprinot dziļo muskulatūru un dažādojot slodzi. Jāpiebilst, ka minētā nodarbība uzlabo arī ritma izjūtu un koordināciju, jo tās pamatsoļi atgādina dejošanu, kas zumbu patiesībā padara par priecīgu izkustēšanos un izdejošanos, nevis liek to uztvert kā nogurdinošu treniņu.

Foto: Shutterstock

Vēdera preses vingrojumi

Spēcīga vēdera muskulatūra vairos ķermeņa kopējo izturību, kas zināmā mērā ir nepieciešama, arī nodarbojoties ar seksu. "Spēcīga vēdera prese labāk balsta arī mugurkaulu, tā nodrošinot labāku organisma fiziskās sagatavotības līmeni un veselības stāvokli kopā, kas, protams, ietekmē arī intīmo dzīvi," skaidro Mērdoka.

Foto: Shutterstock

Augstas intensitātes treniņi

Augstas intensitātes treniņi trenē mūsu izturību, kā arī nodrošina anaerobo slodzi, kas uzlabo sirds darbību un sirds un asinsvadu sistēmas veselību. Tādējādi arī mīlējoties spēsi izturēt lielāku slodzi, neaizbildinoties ar slinkumu un nogurumu.

Spēka vingrojumi

Piepumpēšanās, izklupieni, pietupieni ar svaru stieni un citi spēka vingrojumi trenē ķermeņa dziļās muskuļu grupas, kā arī padara augumu spēcīgāku un tvirtāku. Tas savukārt ļauj dažādot pozas, ko mīlēšanās laikā izvēlaties, padarot intīmo dzīvi krāsaināku un aizraujošāku.

Pilates

Šajā treniņā veiktie vingrojumi stiprinās vēdera muskulatūru, sniedzot jau minētos ieguvumus, kā arī uzlabos ķermeņa līdzsvaru, koordināciju un lokanību. "Protams, veselīga organisma uzturēšanā ieteicamas ir it visas fiziskās aktivitātes, taču iepriekš minētās sniedz efektu, kas uzskatāmi atsaucas arī uz mūsu intīmo dzīvi. Jāatceras, ka sievietes seksualitāte ir arī cieši saistīta ar pašapziņu un pārliecību par sevi, tāpēc treniņi, kas padara tvirtāku augumu un veicina lokanību, gluži likumsakarīgi ļaus mums justies sievišķīgākām," rezumē fitnesa trenere.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!