
To, ka sīpoli ir veselīgi, iemācīja jau vecmāmiņas. Tomēr rudens ir laiks, kad der atkārtot, kā tos vislabāk izmantot veselības uzturēšanai.
Sīpolu loki ir bagāti ar vitamīniem (C, B grupas, E un PP), karotīnu, organiskajām skābēm, ēterisko eļļu, makroelementiem un mikroelementiem.
Tie var sniegt jūtamu labumu vitamīnu trūkuma mazināšanai pavasarī, elpceļu un citu slimību ārstēšanai un profilaksei.
Savukārt paši sīpoli – to sulīgās zvīņlapas – satur daudz cukuru (vairāk nekā āboli vai bumbieri), karotīna, fermentu, ēterisko eļļu, B1 un PP vitamīna, bet askorbīnskābes – divreiz mazāk nekā lokos.
Pateicoties pretmikrobu iedarbībai, sīpolus plaši izmanto tautas medicīnā, lietojot gan iekšķīgi, gan ārīgi.