Foto: Shutterstock
Vakara vannošana ir viens no svarīgākajiem dienas notikumiem zīdaiņa dzīvē un arī brīdis, kad visa ģimene var piedzīvot īpašu tuvības sajūtu. Lai mazulis laimīgs un apmierināts, un jaukā kopā būšana nepārvērstos sirdi plosošā drāmā, ir dažas lietas, kas vecākiem būtu jāzina un jāņem vērā. Par to "STV Pirmā!" raidījumā "Māmiņu klubs" stāsta fizioterapeite Jana Parfjonova.

"Sāksim ar to, ka izvēlamies vannošanai piemērotu brīdi – kad mazais ir mierīgs un gatavs vakara rituālam. Sevišķi pirmajās reizēs visām kustībām jābūt ļoti mierīgām. Optimālā ūdens temperatūra vannošanai ir plus 37 grādi, bet telpā – kādi 23 līdz 25 grādi, lai mazajam nesaltu arī pirms un pēc procedūras. Pirmās ūdenī iegremdē pēdiņas, ļauj pamazām pierast pie tām patīkamajām sajūtām, ko sniedz siltais ūdens," iesaka fizioterapeite, turpinot. "Tālāk jau lēnām nomazgā visu ķermeni, visas krociņas. Zīdainim vislabāk piemērots būs mazgāšanas līdzeklis bez pievienotām smaržvielām."

Fizioterapeite atgādina, ka svarīgi atcerēties – pēc vannošanas mazuli nekādā gadījumā nevajag berzt ar dvieli, tikai ietīt mīkstā sedziņā – lai arī procedūras noslēgums sagādā tikai patīkamas sajūtas.

Vairāk fizioterapeites padomu vari noskatīties video zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!