Foto: Shutterstock
Kur sviedri, tur smaka. Kur smaka, tur diskomforts. Svīšana ir viena delikāta padarīšana, kuru labāk redzam ejam, nekā nākam, taču patiesībā tā ir vitāli nepieciešama funkcija, bez kuras nevarētu dzīvot. Taču šajā stāstā mēdz būt divi grāvji – ir cilvēki, kuri "peldas sviedru jūrā", kamēr citi, šķiet, dzīvo tuksnesī. Pat pirtī, kurā ir +65 grādi, vai pēc kārtīga krosiņa viņi no pieres nevar noslaucīt nevienu sviedru pili! Kā izrādās, priecīgs par savu situāciju nevar būt neviens, jo abos gadījumos svīšana var norādīt uz nopietnākām veselības problēmām.

Četras (ne)svīšanas pieredzes

Viktoram ir 27 gadi. Viņš ir aktīvs, stalts jauns vīrietis, kuram ar svīšanu ir pat tuvas attiecības – viņš svīst katru dienu un daudz, taču iemesls cieši saistīts ar izvēlēto profesiju – profesionāls sportists. Nenoliedzami, svīšanas intensitāte atkarīga no temperatūras, tomēr viņa svīšanas stāstā ir arī kāda interesanta detaļa. Skatoties sava sporta veida spēles (arī tās, kurās nepiedalās neviens paziņa vai kuras neskar viņu nekādā mērā), Viktoram ārkārtīgi svīst pēdas. "Konkrētu skaidrojumu tam neatrodu. Tiešām nav tā, ka uztrauktos vai tamlīdzīgi. Var jau būt, ka kaut kur adrenalīns kurbulē iekšā, bet tā tas bijis jau no laika gala. Ja skatos futbolu, florbolu vai hokeju, tā galīgi nav," smejot teic Viktors.

Savukārt Kristofera svīšanai nav nekāda sakara ar fiziskām aktivitātēm. Viņš to sauc par vienu no lielākajām ikdienas problēmām, kas neļauj dzīvot pilnvērtīgi. "Ja godīgi, man ir ļoti liels kauns," teic Kristofers. Intensīvās svīšanas dēļ vīrietis pārstājis vilkt krāsainus kreklus – viņa garderobē dominē melni un balti apģērba gabali, jo uz krāsaina krekla sviedrainās vietas īpaši izceļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!