Foto: Shutterstock

Ja sociālo mediju platformas "TikTok" meklētājā ierakstītu "Ozempic" vai "Ozempic weight loss" (tulkojumā – "Ozempic" svara zaudēšana), ļoti iespējams, tev pavērtos pavisam jauna pasaule – popularitāti iemantojušā līdzekļa video plejāde, kur cilvēki (pārsvarā angļu mēlē) dalās pieredzes stāstos par svara zaudēšanu un veselības sakārtošanu. Lai uzlabotu ķermeņa aprises, viņi lietojuši vai aizvien lieto zāles, kas primāri ir medikamenti 2. tipa cukura diabēta pacientiem.

Šoreiz nav stāsts par kaut ko abstraktu tālu aiz okeāna – par to runā cilvēki arī mūsu platuma grādos. Daži, lai dalītos savā pieredzē un sasniegtajā, izveidojuši atsevišķus profilus sociālo tīklu platformās, kuros dokumentē ikdienas progresu.

"Nereti cilvēkiem pietrūkst disciplīnas vai motivācijas, lai mainītu dzīves stilu, ēšanas paradumus, nelietotu alkoholu. Un tad tiek meklēta "burvju nūjiņa", kas ļautu dzīvot kā līdz šim, lai zāles visu izdarītu pašu vietā. Tomēr tā dzīvē nenotiek,"  komentējot šo trendu, sarunā ar portālu "Delfi" uzsver endokrinoloģe Ieva Ruža.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!