Foto: Shutterstock
Valda uzskats, ka vēla našķošanās ir izplatītākais liekā svara cēlonis. Patiesībā ēdienreize vēlākā vakara stundā tavai figūrai ļaunumu nenodarīs, ja vien saglabāsi mērenību un nepārēdīsies, uzskata resursa "Shape" aptaujātie dietologi.

"Ja cilvēkam dienā ieteicam 1800 kaloriju diēta, un līdz plkst. 21.00 ir apēstas 900 kalorijas, atlikušo pusi uzņemot vēlāk, liekais svars, visticamāk, neveidosies.

Bet, jo lielākas ir pauzes starp ēdienreizēm, jo lielāka ir pārēšanās iespējamība, kas, savukārt, ātri vien rezultējas liekajos kilogramos. Īpaši tad, ja liekās kalorijas tiek uzņemtas vēlās vakara stundās," skaidro dietoloģe Kerija Gānsa.

Ja izsalkuma sajūta nomoka arī pēc veselīgām vakariņām, dietoloģe iesaka vispirms noskaidrot, vai vēlmi pēc ēdiena patiešām ir radījusi apetīte. Iespējams, tās ir dusmas, nogurums vai vientulības sajūta, nevis izsalkums, kas liek rokai stiepties pēc kādas sviestmaizes.

Kad cēloņi vēlmei pēc ēdiena noskaidroti, Gānsa iesaka izlīdzēties ar našķi, kas nesatur vairāk par 100 kalorijām. Tas var būt kāds auglis, tase ogu vai pāris saujas popkorna, neliela zema tauku satura pudiņa porcija, glāze beztauku piena vai bezpiedevu jogurts.

"Maltītei jābūt vieglai, jo pamatīga pieēšanās neilgi pirms došanās gulēt ietekmēs naktsmiera kvalitāti, liekot mosties nogurušai un miegainai. Tāpat ieteicams doties pie miera agrāk, jo, kas guļ, tas negrēko, kā arī neapēd neko lieku," teic dietoloģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!