Foto: Pampers

Pampers padoms: Lai mazulītis justos laimīgs un vesels, autiņbiksītēm ir liela nozīme. Uzzini visu par to, kā izvēlēties īstās autiņbiksītes savam mazulim. Izvēloties autiņbiksītes, vispirms ir jānovērtē, cik labi tās mazulim derēs. Mazuļi aug ātri, tāpēc ir svarīgi atrast autiņbiksītes, kas mazulim labi derēs! Izvēloties autiņbiksītes, pirms galīgā lēmuma pieņemšanas pārbaudi dažus faktorus. Apsver cenu, komfortu un absorbētspēju.

Komforts

Pārliecinies, ka autiņbiksītes ir izgatavotas no materiāliem, kas ir ērti mazuļa ādai.

Absorbētspēja

Autiņbiksīšu izvēles procesā parasti šis ir vissvarīgākais faktors. Absorbētspēju nosaka pārbaudot, cik sausa ir mazuļa āda autiņbiksītēs.

Saskaņā ar Amerikas Pediatrijas akadēmijas (APA) viedokli , ja autiņbiksītes uztur mazuļa ādu sausu, tas var palīdzēt novērst autiņbiksīšu dermatīta veidošanos.

Autiņbiksīšu izmērs

Autiņbiksīšu izmēra pamatā ir mazuļa svars un tas ir norādīts uz iepakojuma. Daudzas autiņbiksītes tiek izstrādātas, ņemot vērā mazuļa kustīgumu. Ja tavs mazais rāpo, staigā vai skraida, tev vajadzētu pameklēt autiņbiksītes, kas ir piemērotas šīm aktivitātēm.

Ja plāno iegādāties autiņbiksītes pirms bērniņa dzimšanas, tad būtu noderīgi uzzināt aptuveno mazuļa svaru, jo saskaņā ar APA, jaundzimušajiem paredzēto autiņbiksīšu izmērs var būt par mazu.

Cik daudz autiņbiksīšu vajadzēs

Vecāki parasti grib zināt, cik daudz autiņbiksīšu vajadzēs. Parasti mazuļiem jāmaina autiņbiksītes ik pēc dažām stundām, tāpēc vajadzēs apmēram piecas autiņbiksītes dienā. Jūs gribēsiet paturēt iepakojumā arī dažas papildu autiņbiksītes un dažas autiņbiksītes katrā no radinieku mājām, kur visbiežāk uzturaties.

Atceries, ka mazuļi pirmo divu gadu laikā aug ļoti ātri. Noskaidro, cik daudz mazulis pieņemas svarā pirmajos mēnešos un iegādājies autiņbiksītes vairumā, balstoties uz šiem aprēķiniem. Tu negribēsi, lai autiņbiksīšu ir par daudz un tās visas tavam mazajam par mazu!

Pēc APA aprēķiniem, jaundzimušajam būs vajadzīgas aptuveni 3 000 autiņbiksītes tikai pirmā gada laikā vien!

Autiņbiksīšu veidi

Standarta vienreizējas lietošanas autiņbiksītes ir paredzētas lietošanai katru dienu, taču ir arī autiņbiksītes, kas paredzētas daudz specifiskākiem mērķiem.

Avots: Pampers.com



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!