Foto: EPA/Scanpix/LETA

Maija sākums ir laiks, kad mūsu veikalos parādās rabarberi. Tas ir unikāls augs – ne tikai viegli audzējams un vienkārši gatavojams, bet arī ļoti veselīgs.

Latvija nebūt nav vienīgā valsts, kur rabarberi tiek augsti vērtēti. Tie ir populāri gan Eiropā, gan Amerikā, un Ķīnā tos audzē jau vismaz piecus tūkstošus gadu. Ķīnieši tos audzēja lielos daudzumos un par augstu cenu pārdeva uz Eiropu, kur tie bija līdzvērtīgi safrānam un opijam.

Briti tik ļoti iemīlēja rabarberus, ka 19. gadsimta beigās izstrādāja īpašu tehnoloģiju to audzēšanai – sveču gaismā. Pirmās telpas rabarberu audzēšanai Jorkšīrā parādījās 1877. gadā. Un kopš tā laika maz kas ir mainījies.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!