Foto: LU fotoarhīvs

Vairāk nekā 100 jauniešu – Latvijas augstskolu studenti un viņu komandas – ir apņēmušies īstenot inovatīvu produktu un pakalpojumu idejas tūrisma, veselības, modes, izglītības un IT jomās. Dots starts Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora astotajai sezonai!

Šosezon LU studenti inkubatorā darbosies komandās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), SSE Riga, Banku augstskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un RISEBA kolēģiem.

Šogad interese par iespēju iegūt inkubatora atbalstu pieaugusi vecāku kursu un maģistrantūras studentu vidū, kā arī izteikta studentu vēlme attīstīt idejas, kas ir saistītas tieši ar viņu studiju jomu un kompetencēm.

"Strādāsim ar idejām, kuras realizējot komandas spēs piedāvāt jaunus pakalpojumus un produktus medicīnas, nekustamo īpašumu, ekomercijas, sporta un vēl daudzās citās nozarēs. Tradicionāli populārajā modes un apģērba jomā šogad, sekojot tendencēm, jūtama bezatkritumu dzīvesveida jeb zero waste augošā popularitāte, jauniešiem piedāvājot izveidot interneta platformas un materiālu pārstrādes iespējas, integrējot ikdienas lietās mākslīgā intelekta tehnoloģijas, piedāvājot videi draudzīgas alternatīvas ierastajiem procesiem un produktiem. Nav aizmirsts arī par reģionu attīstību, tāpēc komandas apņēmušās strādāt pie platformām, kas veicinātu Latvijas lauku teritoriju attīstību. Tomēr ideja ir tikai maza daļa no biznesa panākumiem – svarīgākais ir darbs, ko katrs dalībnieks ieguldīs savas idejas attīstībā, tāpēc laiks no skaistiem vārdiem ķerties pie darbiem," uzsver LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks.

Darba inkubatora astotās sezonas dalībniekiem būs daudz – vispirms notiks biznesa idejas dzīvotspējas pārbaude trīs mēnešu ilgā pirmsinkubācijas programmā, kas ir balstīta uz "Lean Startup" metodoloģiju. Jau uzreiz pēc tās, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam "Latvijas Universitātes Inovāciju granti studentiem", jaunie uzņēmēji, kuri veiksmīgi izies pirmo etapu un piedalīsies inkubatora organizētajā "Demo Dienā" februārī, varēs saņemt līdz 5000 eiro lielu atbalstu savam biznesam un iespēju turpināt attīstību inkubatorā, piedaloties inkubācijas programmā nākamos deviņus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!