Foto: Shutterstock
Šoruden 122 Latvijas skolās, saņemot līdz 1000 eiro finansējumu, īstenos skolas "Labbūtības ceļakarti" – psihoemocionālās labsajūtas celšanas plānu. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) administrētā projektu konkursā "Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" kopumā ir apstiprināti 44 projekti, aptverot 122 izglītības iestādes. Kopējais projektiem piešķirtais finansējums ir 121665,44 eiro.

"Labbūtības ceļakarti" jeb praktisku aktivitāšu kopumu skolas kopienas psihoemocionālās veselības uzlabošanai, iesniedzot 44 projektus un pārstāvot 122 izglītības iestādes, īstenos 32 pašvaldības un 12 biedrības. Aktivitātes skolas kopienas labbūtības veicināšanai, mazinot Covid-19 pandēmijas radītās sekas, īstenos 27 skolas no Vidzemes, 26 no Kurzemes, 23 – Latgales, 18 – Rīgas, 16 – Pierīgas un 12 Zemgales novada skolas.

Projekta aktivitātes skolās tiks īstenotas līdz gada beigām, saņemot līdz 1000 eiro finansējumu un īstenojot savu "Labbūtības ceļakarti". Lai celtu skolas kopienas psihoemocionālo labbūtību, skolu pašpārvaldes organizēs tematiskās mācības par mentālo veselību un emocionālo labsajūtu, rīkos dažādas āra aktivitātes, spēles – kā sportiskas, tā arī izzinošas. Tāpat jaunieši veidos izglītojošas infografikas un apgleznos skolas sienas ar pozitīviem vēstījumiem, labiekārtojot telpas.

Projekts "Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" notiek vairākos posmos. Augustā visos Latvijas reģionos pašpārvalžu komandas trīs dienu klātienes mācībās apguva zināšanas par psihoemocionālo veselību, vienaudžu atbalsta formām, iniciatīvas attīstīšanu un pārmaiņu vadību, kā arī izstrādāja savas skolas "Labbūtības ceļakarti". Septembrī jauniešu līderi kopā ar atbalsta personām-skolotājiem piedalījās vienas dienas tiešsaistes mācībās par projektu iesniegšanu.

Projekts "Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" notiek Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros. Projekta mērķis ir stiprināt pašpārvaldēs esošo jauniešu un atbalsta personu–skolotāju kompetenci psihoemocionālās veselības, vienaudžu atbalsta, iniciatīvas un pārmaiņu vadības jautājumos. Projektu konkursa kopējais finansējums ir 372 000 eiro. Jauniešu iniciatīvu projektu "Labbūtības ceļakarte" skolā īstenošanai kopējais finansējums – 121 665,44 eiro. Detalizētākā informācija par projektu ir pieejama tīmekļa vietnē www.jaunatne.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!