Foto: Publicitātes foto
Biedrība "Riga TechGirls" jau otro gadu pēc kārtas globālā projekta "Work in Tech" ietvaros organizē tiešsaistes mācības sievietēm, kopā ar mentoriem palīdzot ne tikai apgūt informācijas tehnoloģiju (IT) pamatprasmes, bet arī meklēt veidus, kā pārkvalificēties un atrast atbilstošu darbu IT nozarē. Mācībām var pieteikties ikviena sieviete no jebkuras valsts līdz 4. maijam. Mācības notiks tiešsaistē maijā, jūnijā, jūlijā un augustā. Dalība tajās ir bez maksas.

"Mācības ir paredzētas sievietēm, kuras vēlas iegūt kvalifikāciju IT nozarē un turpināt darbu ar IT saistītā jomā. Šajā sertificētajā piecu kursu programmā, ko izstrādājis uzņēmums "Google" un ko var apgūt platformā "Coursera", dalībniecēm būs piekļuve virknei praktisku uzdevumu, kas palīdzēs apgūt IT sistēmu izveides un atbalsta funkcijas vidē, kas ļoti līdzīga reālās dzīves situācijām un ir nozīmīga veiksmes atslēga darbam IT vidē. Pēc mācībām, iegūstot šīs IT prasmes, dalībnieces varēs darboties šādos amatos: sistēmu analītiķe, IT atbalsta speciāliste, datubāzu administratore, IT tehniķe, datoru speciāliste un citos. Kopumā šogad plānots nodrošināt apmācības 250 dalībniecēm," stāsta "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone.

"Work in Tech" mācību programmas beigās dalībnieces iegūs sertifikātu, kas apliecinās nepieciešamās zināšanas darbam IT jomā, kā arī iegūtās prasmes IT sistēmu ikdienas atbalsta uzdevumu veikšanai, spēju veikt IT ikdienas atbalsta funkcijas, nodrošināt klientu apkalpošanu, sākot ar problēmas identificēšanu, beidzot ar tās novēršanu, un izprast un izmantot dažādas IT sistēmas, kā arī prasmes darboties ar tīklu protokoliem, mākoņskaitļošanu, algoritmu un tehnoloģiju šifrēšanu.

"Pērn vairāk nekā 150 dalībnieču apguva kursa saturu, un 78 dalībnieces ieguva sertifikātu. Vairāk nekā puse no viņām nolēma turpināt darbu vai izglītību IT nozarē, piesakoties programmēšanas apmācībām, izvēloties akadēmiskās studijas IT jomā vai pat iegūstot iesācēja IT speciālista pozīciju kādā uzņēmumā. Pagājušā gada pieredze un apmācību rezultāti bija tik labi, ka šogad licenšu skaits ir palielināts līdz 250, lai dotu iespēju vēl vairāk sievietēm iziet apmācību kursu un sākt savu karjeras ceļu IT nozarē," gandarījumu pauž Andersone.

Lai pieteiktos "Work in Tech" mācību programmai, dalībniecēm jāreģistrējas un jāaizpilda pieteikuma forma, klikšķinot šeit. Apmācības notiks angļu valodā. Lai pretendētu uz vietu projektā, dalībniecei jābūt pilngadīgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!