Foto: Publicitātes foto

"Silmachy remedies" sadarbībā ar Valmiermuižas alus darītavu ir radījuši jaunu produktu – apiņu šampūnziepes. Tas ir cilvēkam un dabai draudzīgs produkts, kas nodrošina saudzīgu matu mazgāšanu, to stiprināšanu un ir iepakots videi draudzīgā iepakojumā.

Jau izsenis tautas medicīnā apiņi tikuši izmantoti ne tikai kā dziedinošs līdzeklis ķermenim, bet arī kā nomierinoša droga satraukuma gadījumā. Valmiermuižas alus darītavas saimnieks nolēma iedzīvināt apiņu spēku ne tikai alus kausā, bet arī vannasistabā. Šim mērķim piepildīties palīdzēja "Silmachy Remedies" darbnīca Baldonē, kur kopā ar darbnīcas farmaceiti Martu Šulci ātri vien nonāca pie jaunas receptes – apiņu šampūnziepes galvas rotas kopšanai.

Zināms, ka apiņu uzlējumu zāļu sievas jau izsenis ieteikušas matu sakņu stiprināšanai. Tagad arī zinātne apliecina, ka apiņi satur vērtīgus flavonoīdus un bioaktīvas vielas, kas aizsargā matu šūnas pret oksidatīvo stresu, tādējādi stiprinot matu struktūru. Apiņi papildināti ar nātru ekstraktu, kura bagātīgais vitamīnu un minerālvielu sastāvs stimulē matu augšanu un rūpējas par matu veselīgu izskatu. Šampūnziepju pamatā ir augu izcelsmes aktīvās putojošās vielas, kam ir maigāks pH, tās ir saudzīgākas galvas ādai un matiem.

"Silmachy remedies" jau kopš pirmsākumiem iedzīvinājuši labākās augu īpašības universālos, ikdienas lietošanai paredzētos kosmētiskajos līdzekļos. Tie ir dabīgi, gatavoti no sertificētām izejvielām, netiek testēti uz dzīvniekiem, kā arī līdztekus tam tiek pievērsta uzmanība kosmētikas iepakojumam – tas ir videi draudzīgs.

Latvija var! Vairāk par Latvijas veiksmes stāstiem ik dienas lasi inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!