Foto: Shutterstock

IT gigants "Google" ceturtdien, 9.jūlijā, rīkotā tiešsaistes preses konferencē apstiprināja, ka ar 440 tūkstošu ASV dolāru jeb 388 tūkstošu eiro grantu atbalstīs "Riga TechGirls" Latvijā un "Women Go Tech" Lietuvā, lai sekmētu sieviešu iesaistīšanu informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē, "Campus" informēja "Riga TechGirls".

Tehnoloģiju nozare Latvijā turpina augt, iemantojot aizvien nozīmīgāku lomu valsts ekonomikā. Šāda izaugsme arī pieprasa vairāk IT nozares talantu, un pagaidām tendence rāda, ka sievietes šajā jomā iesaistās mazāk. Dati arī liecina, ka vairāk ar ekonomikas svārstībām, ko izraisījusi Covid-19 krīze, saskaras tieši sievietes. Tāpēc "Google.org" nolēma atbalstīt "Riga TechGirls" Latvijā un "Women go Tech" programmu Lietuvā ar filantropiska granta piešķiršanu, kā arī ar "Google" darbinieku brīvprātīgu atbalstu, lai dotu iespēju vēl vairāk sievietēm uzlabot savas IT prasmes, iegūt izglītību un nepieciešamās zināšanas, lai atrastu un izveidotu karjeru tehnoloģiju nozarē.

Tām sievietēm, kuras interesējas par tehnoloģijām, šī programma kalpos kā iespēja piedalīties specializētā kvalifikācijas celšanas apmaiņas programmā, parādot veidus un sniedzot iespējas, lai jau divu gadu laikā varētu uzsākt darba gaitas.

"Sieviešu iesaiste tehnoloģiju jomā nav svarīga tikai tāpēc, ka vajadzīgs dzimumu līdzsvars. IT joma ir viena no visstraujāk augošajām un vislabāk atalgotajām jomām Latvijā, tāpēc sieviešu iesaiste tehnoloģijās ir svarīga visai sabiedrībai.

Mums visiem vajadzētu atbalstīt plašāku sieviešu un meiteņu interesi, izglītību un prasmes tehnoloģijās – mūsu visu nākotnes jomā, kas ir radoša, airaujoša un pieejama ikvienam," uzskata "Riga TechGirls" vadītāja, valdes locekle un mentore Anna Andersone.

Sākotnēji programma koncentrēsies uz labāku izpratni par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarēm, tirgus pieprasījumu un potenciālajām karjeras iespējām programmas dalībnieku vidū. Vēlāk meitenēm un sievietēm tiks piedāvāta profesionāla mentoringa programma, kas nodrošinās personalizētu atbalstu katrai dalībniecei, sniedzot iespēju veiksmīgam karjeras sākumam tehnoloģiju nozarē.

Programmu īstenotāji lēš, ka tajās Latvijā un Lietuvā kopumā varētu iesaitīties ap 2300 sieviešu.

""Google.org" ir apņēmusies atbalstīt mazākas kopienas un sniegt iespējas ikvienam. Dati liecina, ka pandēmijas laikā sievietes darba tirgū visā Eiropā ir vairāk ietekmētas nekā vīrieši, un joprojām paliek neaizsargātas pret turpmākajām izmaiņām. Tāpēc mēs palīdzam "Riga TechGirls" Latvijā, lai sniegtu palīdzību, mentoringu un plašākus kontaktus, kas palīdzēs vairāk sievietēm iegūt darbu tehnoloģiju nozarē un, cerams, iedrošinās jauno sieviešu tehnoloģiju līderu paaudzi," stāsta Liza Belezorova, "Google.org" programmas vadītāja Eiropā, Austrumu valstīs un Āfrikā.

Vairāk informāciju par programmu meklē, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!