Foto: Shutterstock
Sešas Latvijas augstskolas vienojušās kopīgā projektā ar mērķi attīstīt inovatīvo domāšanu un nodarbinātībai nepieciešamās jaunrades prasmes. Projektā "Inovāciju granti studentiem" tiks piedāvāti daudzveidīgi un moderni apmācību moduļi, plašas sadarbības iespējas ar industrijas spēlētājiem, kā arī stipendijas un citi atbalsta instrumenti agrīnu un zinātņietilpīgu biznesa ideju attīstīšanai.

Projektam tiks dots starts 4. oktobrī biznesa iespēju festivāla "Icebreakers'19" ietvaros, kuru organizē Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU).

"Icebreakers'19" atklāšanā kopā ar universitāšu vadītājiem jauniešus iesaistīties inovatīvā uzņēmējdarbībā mudinās arī Valsts prezidents Egils Levits.

Pēc prezidenta uzrunas klātesošos detalizēti iepazīstinās ar projekta "Inovāciju granti studentiem" mērķiem. Projektā dažādas aktivitātes un programmas visa līmeņa studentiem tiek īstenotas, gan sadarbojoties ar uzņēmumiem, gan augstskolām savstarpēji. Aktivitātes no šā gada sāk piedāvāt RTU, LU, Rīgas Stradiņa universitāte, Ventspils augstskola, Liepājas universitāte un Latvijas Jūras akadēmija.

Projektu "Inovāciju granti studentiem" koordinē Izglītības un zinātnes ministrija, līdzfinansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!