Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lai gan rezultātā bojā gāja simtiem cilvēku, Latvijas medijos īpašu uzmanību tropiskais ciklons "Fredijs" neizpelnījās – tas notika ģeogrāfiski tālu, turklāt februārī lielāko daļu uzmanības paņēma spēcīgo zemestrīču izraisītā postaža Turcijā un Sīrijā. Tur upuru skaits pietuvojies 60 tūkstošiem cilvēku. Mūs "Fredija" vēji neskāra, taču tas, iespējams, ir viens no nozīmīgākajām tropiskajiem cikloniem pēdējās desmitgadēs un iespējams brīdinājums par nākotnē sagaidāmo.


Kaut rezultātā bojā gāja simtiem cilvēku, Latvijas medijos īpašu uzmanību tropiskais ciklons "Fredijs" neizpelnījās – tas notika ģeogrāfiski tālu, turklāt februārī lielāko daļu uzmanības paņēma spēcīgo zemestrīču izraisītā postaža Turcijā un Sīrijā. Tur upuru skaits pietuvojies 60 tūkstošiem cilvēku. Mūs "Fredija" vēji neskāra, taču tas, iespējams, ir viens no nozīmīgākajām tropiskajiem cikloniem pēdējās desmitgadēs un iespējams brīdinājums par nākotnē sagaidāmo.

Kā radās Fredijs

30. janvārī Austrālijas Meteoroloģijas dienests sāka monitorēt ļoti zema spiediena apgabalu Timoras jūrā. Pēc nepilnas nedēļas tas tika arī pie nosaukuma – vēl gan tikai diezgan garlaicīgā apzīmējuma 13U. Vēlāk tajā pašā dienā 13U sāka pieņemties spēkā, līdz tika klasificēts kā pirmās kategorijas tropiskais ciklons. Un kārtīgam ciklonam jau arī pienākas vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!