Foto: Publicitātes foto
Zinātne – kaut kas tāls un nesasniedzams vai arī visur apkārt – gaisā, ūdenī, zemē un ugunī? Atbildes uz šo un citiem jautājumiem būs iespēja noskaidrot 20. maijā jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas "Zināšanu agorā", kur pulcēsies Latvijas Universitātes (LU) studenti un inovāciju entuziasti, iepazīstinot ar jaunākajiem atklājumiem un sasniegumiem.

"Pasākumā "Zināšanu agora" dosim iespēju LU maģistrantiem, doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem pastāstīt par saviem pētījumiem. Šogad "Zināšanu agorā" vērtēsim jauno pētnieku idejas, un vienlaikus tā arī būs iespēja parādīt savu veikumu plašākai auditorijai, izglītojot un iedvesmojot citus," par pasākuma mērķi stāsta profesore Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Interesenti aicināti izmantot iespēju dalīties ar savu pētījumu atziņām vairākos tēmu blokos, pētījumu stāsta veidošanai izmantojot četras stihijas – gaisu, uguni, ūdeni un zemi –, tādejādi veidojot mazliet neierastu saktu uz LU plašo pētījumu tēmu un jomu. Lai pieteiktu savu dalību, dalībnieki var reģistrēties līdz 10. maijam, aizpildot anketu šeit.

Dalībniekiem būs nepieciešams sagatavot piecu minūšu prezentāciju. Iesniedzot savus darbus, kā arī prezentējot tos, kompetentā žūrija noteiks balvas – vienreizējo stipendiju, ko varēs izmantot savai pētniecībai. Konkursā tiks vērtēta: pētījuma novitāte, inovācija un ilgtspējība.

"Zināšanu agora" Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas ietvaros norisināsies jau ceturto reizi. "Šoreiz lielā pasākuma vadmotīvs ir "Zinātne bez robežām", kas simboliski atspoguļo zinātnes universitātes vērtības un mērķus. Zinātni un tehnoloģiju attīstību neierobežo ne laiks, ne telpa – tās stāv pāri ģeogrāfiskām, nozaru un prāta robežām. Zinātnei nav ierobežojumu nedz vertikālā, nedz horizontālā attīstībā, sasniegumi ir atkarīgi tikai no drosmes un atvērtības," idejisko konceptu iezīmē profesore Bāliņa.

Jāatzīmē, ka Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena tiks atzīmēta arī kā noslēdzošais projekta "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem" pasākums. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar aizvadītā gada sasniegumiem inovācijās, atbalstu jaunuzņēmumu radīšanā, zinātnes sadarbības veicināšanā, izceltas izcilības gan studentu, gan doktorantu, gan arī pētnieku vidū.

Pasākumu plānots raidīt tiešsaistē, kā arī nodrošināt publicitāti pirms un pēc pasākuma – visas prezentācijas tiks ierakstītas un tām tiks sagatavots video materiāls un ziņa presei. "Zināšanu agorai" var pieteikties ikviens Latvijas Universitātes maģistrants vai doktorants, kas nesen veicis vai šobrīd veic kādu inovatīvu pētījumu, piedāvājis ideju, ar ko vēlētos ieinteresēt plašāku sabiedrības loku. Kādam šis būs pirmais atspēriena punkts sava pētījuma popularizēšanā, kādam tas būs nākamais solis ceļā uz pētniecības izcilību.

Ikviens interesents aicināts piedalīties pasākumā arī kā skatītājs. Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas norise plānota LU Akadēmiskajā centrā – Zinātņu mājā, Rīgā, Jelgavas ielā 3. Plašāk par pasākuma programmu un aktivitātēm: www.tehnologijudiena.lu.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!