Foto: Ekrānuzņēmums no video

Līdzās izstrādātājiem darbojas arī citu profesiju pārstāvji, kuru iesaiste ir svarīga, lai produkta attīstība noritētu veiksmīgi. Tai skaitā ļoti zīmīgi ir arī testētāji un kvalitātes nodrošinātāji, kuri vērtē un testē produkta gatavību, cenšoties pamanīt kādu izstrādes procesā "aizķērušos" problēmu. Vairāk par šīm profesijām vari uzzināt kopienas "The Raccoons" veidotās izglītojošu lekciju sērijas "Ievads STEM" trešajā epizodē.

"Tehniskās profesijas ne vienmēr ir tikai tās, kurās no tevis tiek prasītas programmēšanas prasmes. Arvien biežāk, izstrādājot kādu produktu ilgtermiņā, nepieciešami cilvēki, kuri veic lielāku izpēti gan par to, kā veidot un attīstīt produktu, gan arī par to, kā efektīvāk sastrādāties komandā un dalīties ar idejām," skaidro kopienas "The Raccoons" līdzdibinātāja Līna Marta Sarma.

Dažādas jaunas tehnoloģijas attīstās un mūsu ikdienā šobrīd ienāk superātri, līdz ar to mainās gan uzņēmumu vide, gan arī darba tirgus un tas, kādi speciālisti ir vispieprasītākie. Šis video ļaus nedaudz vairāk uzzināt par ekspertiem, bez kuriem produkta attīstība nav iedomājama.

Par to, kādi ir galvenie posmi produktu attīstībā, stāsta "Printify" produktu attīstītāja Alisa Karpoviča. Savukārt to, kas ir "Agile" un cik liela nozīme šai pieejai ir podukta attīstībā, izskaidros "Tet Agile" treneris Andris Aispurs.

Šis ir trešais video lekciju ciklā, ko veido tiešsaistes kopiena "The Raccoons". Kopiena pulcē studentus un vecāko klašu skolēnus, kuri vēlas iepazīt jaunākās tehnoloģijas un programmēšanas prasmes radošā un savstarpējas sadarbības veicinošā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!