Foto: UXDA

Finanšu dizaina aģentūra "UXDA" (UX Design Agency) kļuvusi par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas saņēmis pasaulē pazīstamāko "IF Design Award" apbalvojumu pakalpojumu dizaina (Service Design) kategorijā.

Šogad prestižo "IF Design Award" balvu ieguvuši divi uzņēmumi no Latvijas. "UXDA" saņēma balvu par dizaina un uz lietotāju fokusēta (UX) servisa arhitektūras izstrādi Paragvajas banku programmatūras ražotāja "ITTI Digital" bankas iekšējam digitālajam risinājumam. Savukārt, vēl vienu balvu Latvijai izcīnīja uzņēmums "Catchbox" ar mētājamā mikrofona dizainu kategorijā, kur tiek sumināti labākā dizaina produkti.

67 gadu laikā, kopš pasaulē pazīstamās balvas "IF Design Award" dibināšanas, to saņēmuši tikai četri Latvijas uzņēmumi un tikai produkta un interjera dizaina kategorijās.

Konkurence šogad bija sīva – kopumā tika iesniegti 7300 pieteikumi no 56 pasaules valstīm, kas sacentās septiņās kategorijās – produkts, iepakojums, komunikācijas, pakalpojums, arhitektūra, interjers un profesionālā koncepta dizains. Visus pieteikumus izvērtēja starptautiska žūrija, kurā bija 78 pasaulē pazīstami dizaina eksperti.

Balvu "UXDA" ieguva, izveidojot uz lietotāju fokusētu arhitektūru un dizainu 15 gadus vecai bankas iekšējai sistēmai. Tā sarežģītības un informācijas blīvuma dēļ bieži izraisīja darbinieku kļūdas un traucēja bankas klientu apkalpošanas ātrumu un kvalitāti. Latviešu radītais produkts atvieglo produkta lietojamību, ievērojami paaugstinot darbinieku motivāciju un produktivitāti, kā arī nozīmīgi palielinot bankas klientu apmierinātības rādītājus.

Apbalvojums "IF Design Award" ir dibināts ar mērķi pievērst pasaules dizaina elites uzmanību izcilākajiem un inovatīvākajiem dizaina risinājumiem.

Latvijas uzņēmumu vietējie un starptautiskie veiksmes stāsti inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!