Foto: Shutterstock
Šogad attālinātam darbam veltītā "Strādā jebkur!" diena ieguvusi pilnīgi jaunu formu un saturu. No 18. līdz 29. maijam notiks pasākumu kopums ar devīzi #DomāDigitāli, kas veltīts digitālajai transformācijai – procesam, kuru visā pasaulē strauji paātrinājusi ar Covid-19 saistītā ārkārtas stāvokļa ieviešana.

#DomāDigitāli ir iesaistījusies virkne valsts iestāžu un gan Latvijā, gan starptautiski pazīstamu uzņēmumu. #DomāDigitāli mērķis ir palīdzēt Latvijas uzņēmumiem integrēt digitālās tehnoloģijas uzņēmējdarbībā, veicinot to konkurētspēju un efektivitāti.

10 darba dienu laikā notiks attālināti pasākumi, kurus vieno digitālās transformācijas ideja. To tēmas ietver e-uzņēmumu dibināšanu un vadību, digitālās prasmes un rīkus attālināta darba un komunikācijas plānošanai un organizēšanai, e-paraksta dažādās iespējas, kultūru un radošumu digitālajā vidē, digitālā mārketinga pamatus, biznesa uzsākšanu un tirdzniecību e-vidē, grāmatvedības un finanšu pārvaldību. Papildus 10 publiskiem digitālās iedvesmas rītiem jeb darbsemināriem organizāciju pārstāvji varēs pieteikties bezmaksas mentoringa sesijām par dažādiem ar biznesa attīstību saistītiem jautājumiem, ko vadīs pieredzējuši savas jomas eksperti.

"Aizvadīto mēnešu laikā daudzi no mums ir apguvuši jaunas attālināta darba vai mācību prasmes. Tagad ir īstais brīdis turpināt iesākto. Lai pārvarētu ekonomisko krīzi un atsāktu augšupeju, Latvijas uzņēmumiem ir jāiemācās pilnvērtīgāk izmantot tās priekšrocības, ko sniedz tehnoloģijas un attīstīta datu pārraides infrastruktūra. Līdz šim daudziem uzņēmējiem ir pietrūcis motivācijas, zināšanu un prasmju digitālai transformācijai. Ar iniciatīvu #DomāDigitāli mēs dodam iespēju uzņēmējiem īsā laikā iegūt zināšanas kā nodrošināt sava biznesa digitalizāciju," saka Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente, profesore Signe Bāliņa.

Pasākumu programma atrodama #DomāDigitāli mājaslapā.

Tehnoloģiju, inovāciju un uzņēmējdarbības jaunumi katru dienu inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!