Foto: Vida Press
"Dubai Future Foundation", Dubaijas valdības akselerators un tā sadarbības iestādes izsludinājušas vairākus konkursus, kas var nodrošināt lielisku iespēju iekļūt šajā tirgū.

Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) šogad svin savu 48. dzimšanas dienu un to, ka šajā īsajā laika posmā valstij ir izdevies iegūt atpazīstamību visā pasaulē. Ikdienā Dubaiju un citus emirātus atpazīst kā populāru tūrisma galamērķi, vienu no apjomīgākajiem loģistikas un tirdzniecības mezgliem. Pirms vairāk nekā 20 gadiem valsts sektors par mērķi izvirzīja ekonomikas diferencēšanu, tādējādi samazinot atkarību no naftas.

Darbības mērķa sasniegšanai tika apvienotas valsts attīstības stratēģijās. Lielākās un nozīmīgākā "Vīzija 2071". Tās īstenošanai izveidots "Dubai Future Foundation" (DFF). Šis fonds sadarbībā ar citām valsts iestādēm – policiju, medicīnas institūcijām, ceļu un transporta iestādi, komunālo pakalpojumu sniedzējiem – un Dubaijas valdības akseleratoru izsludina "izaicinājumus", kas palīdzētu valsts iestādēm sasniegt nākotnes stratēģiju un vīziju mērķus.

Šajos izaicinājumos var pieteikties gan vietējie, gan ārvalstu uzņēmumi – tiem nav jābūt reģistrētiem AAE. 2019. gada sākumā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra parakstīja vienošanos par sadarbību ar DFF. Tā paredz, ka projektos Latvijas uzņēmumiem būs priekšroka un iespēja uzreiz iekļūt konkursa otrajā kārtā.

Šobrīd aktuālie projekti:

"The Foodtech Challenge", pieteikšanās līdz 2020. gada 13. februārim. Tas ir globāls konkurss, kas meklē inovācijas visās ar pārtiku saistītās jomās un posmos. Biznesa idejām jābūt pielāgotām AAE situācijai un iespējām. 10 labākās idejas piedalīsies finālsacensībās, kas notiks trīs dienu ilgā pasākumā, kas veltīts pārtikas un lauksaimniecības tehnoloģiju tēmai. Četras labākās komandas savā starpā sadalīs kopējo balvu fondu – 1 miljonu ASV dolāru – kā arī iespēju iesaistīties AAE bāzētā akseleratorā.

"Izaicinājums: Online Partial Discharge Monitoring In The Cable Joints", pieteikšanās līdz 24.novembrim. Tiek meklēt jaunuzņēmumi, kas var piedāvāt risinājumus daļējas izlādes sensoru, sensoru kontroles un komunikācijas sistēmu jomā. Tiek apmaksāta viena mēneša dzīvošanas izmaksas Dubaijā. Pirmā vieta balvā saņem 10 000 dolāru, otrā vieta – 7000 dolāru.

LIAA aicina aktīvi izmantot šīs iespējas, ņemot vērā, ka tieši šobrīd AAE intensīvi citos tirgos meklē risinājumus, kas palīdzētu kļūt efektīvākiem, veiksmīgākiem un realizēt valsts augstākās vadības izvirzītos mērķus un vīzijas.

Šis un līdzīgi materiāli ir atrodami inovāciju un tehnoloģiju mājaslapā Labsoflatvia.com. Portāla mērķis ir informēt, iedvesmot un iedrošināt uzņēmējus, zinātniekus, investorus, biznesa uzsācējus un citus interesentus meklēt attīstības iespējas, sadarboties un kopīgi attīstīt inovāciju un tehnoloģiju vidi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!