Elektronikas nedēļas laikā, kas norisināsies no 4. līdz 9. novembrim, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina skolēnus uz dažādiem aizraujošiem pasākumiem – gan veiksmīgu pašmāju elektronikas uzņēmumu pārstāvju vieslekcijām, gan skolēnu elektronikas olimpiādi, izglītojošām spēlēm un darbnīcām.

Elektronikas nedēļu 4. novembrī ievadīs trīs vieslekciju cikls, kurā uzstāsies uzņēmumu "Gamechanger Audio", "Schneider Electric", kā arī Elektronikas un datorzinātņu institūta pārstāvji. Lekcijas notiks 4. novembrī pulksten 16.30, 5. novembrī pulksten 18 un 6. novembrī pulksten 16.30.

8. novembrī RTU Elektronikas un elektrotehnikas fakultātē (ETF) norisināsies "Starptautiskā studentu un skolēnu elektronikas olimpiāde 2019", kurai vēl līdz 2. novembrim var pieteikties gan Latvijas, gan ārvalstu studenti un skolēni.

Olimpiāde tiek organizēta, lai veicinātu topošo un jauno studentu zināšanas par elektroniku, tās pielietojumu un nepieciešamību mūsdienu pasaulē. Olimpiādes laikā būs jādemonstrē teorētiskās zināšanas elektronikā un fizikā, gan jātiek galā ar praktisko uzdevumu, kurā tiks pārbaudītas dalībnieku prasmes lodēt un salikt produktu.

Ja vēlies pieteikties dalībai, klikšķini šeit. Ar olimpiādes nolikumu vari iepazīties, klikšķinot šeit. Olimpiāde norisināsies RTU ETF telpās Āzenes ielā 12, Rīgā.

Savukārt 9. novembrī, uz aizraujošām aktivitātēm "Elektronikas dienā", kas tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju (LETERA), tiek aicināti gan skolēni, gan pedagogi.

Ko varēsi piedzīvot "Elektronikas dienā"? Šogad programmā:

  • Elektronikas konkurss "Jaunais elektroniķis 2019", kas norisināsies divās grupās – jauniešiem vecumā līdz 14.gadiem (ieskaitot) un jauniešiem vecumā no 15.gadiem;
  • Elektronikas pulciņu darbu izstāde;
  • Mini izrāde par zaļu dzīvesveidu ar mošķiem, tēliem un dažādiem brīnumiem, ko izpildīs jaunie aktieri Una Eglīte, Mārtiņš Gailis un Agris Krapivņickis;
  • Izglītojoša spēle ar Starptautisko inovāciju skolu "Ko darīt ar veco datoru un baterijām – rīkojies videi draudzīgi!";
  • Interaktīva darbnīca ar Laboratorium.lv "Bateriju ķīmija";
  • Seminārs skolotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!