Foto: LTV/Francis Belte
Ar 6. klašu skolnieku zināšanu pārbaudi 4. oktobrī jau 7. sezonu pie skatītājiem atgriezīsies erudīcijas spēle "Gudrs, vēl gudrāks", kas šogad piedzīvojusi izmaiņas arī raidījuma vizualitātē. Bērnus un jauniešus zināšanās pārbaudīs Kaspars Ozoliņš un Toms Grēviņš.

Jau septiņus gadus skatītāji pie saviem ekrāniem var minēt līdzi jauniešiem un mēģināt atcerēties pamatskolas un vidusskolas laikā apgūto, lai saprastu – vai vēl kaut kas palicis atmiņā. Tiek vēstīts, ka raidījuma moto arī šogad paliek nemainīgs – zināt ir stilīgi! Šo gadu laikā spēlē piedalījušies aktīvi, radoši, prasmīgi un zinoši bērni un jaunieši, kuri pārsteidz ne vien ar savām zināšanām, bet arī brīvā laika aktivitātēm. "Septiņu gadu laikā esmu novērojis, kā mainās dalībnieku brīvā laika aizraušanās – parādās jauni un interesanti hobiji. Vairs nav tikai koris un dejošana, futbols un volejbols – bērni nodarbojas ar cīņas sporta veidiem, meitenes dejo vēderdejas, modelē lidmašīnas, mācās korejiešu valodu un daudz ko citu," stāsta Kaspars Ozoliņš. Viņam pašam raidījuma tapšanas procesā visvairāk prieka sagādā tieši izbraukumi pie bērniem un jauniešiem visā Latvijā. Tā ir ne vien lieliska iespēja tuvāk iepazīt spēles dalībniekus, bet arī gūt ieskatu tajā, cik daudzveidīga un dažāda ir Latvijas sabiedrība. Raidījuma radošā komanda šosezon "vizītkaršu" sadaļā pievērsīsies dziesmu un deju svētku tematikai, jo jau nākamvasar bērni un jaunieši no visas Latvijas pulcēsies Rīgā, lai piedalītos XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Spēles ideja un formāts aizgūts no Lietuvas sabiedriskās televīzijas LRT spēles "Lietuvas tūkstošgades bērni". Lietuvā spēle šogad sāks jau 12. sezonu un ir iemīļota gan skolēnu, gan vecāku auditorijā. "Jauno sezonu vēlējāmies uzsākt ar jaunu grafisko identitāti. Jaunieši joko, ka jaunais raidījuma logo, kurā izcelti divi G burti, asociējas ar populāro teicienu "good game". Mēs esam pārliecināti, ka spēle tiešām būs laba, jo kopā ar mums ir ilggadējie sadarbības partneri ar jaunām atraktīvām idejām, piemēram, ar uzdevumu "Garais starpbrīdis", kā arī vēl nebijuši draugi, piemēram, Civilās aviācijas aģentūra, kura nodrošinās bezpilotu gaisa kuģu klātbūtni," par sezonas jaunumiem stāsta raidījuma producente, LTV Izglītojošo un bērnu raidījumu redakcijas vadītāja Irēne Grūzīte.

Pēc garajām vasaras brīvdienām pirmie spēles uzsāks sestklasnieki. Pirmajā spēlē – 4. oktobrī pulksten 19.10 LTV1 un "REPLAY.lv" – skatītāji varēs meklēt atbildes uz spēles āķīgajiem jautājumiem kopā ar pirmajiem 12 drosminiekiem – Ketiju Zalkovsku no Saldus vidusskolas, Evitu Mārtinsoni no Siguldas 1. pamatskolas, Katrīnu Zariņu no Trapenes sākumskolas, Lauri Ķikutu no Alūksnes pilsētas sākumskolas, Vinetu Artu Ķirsi no Valmieras sākumskolas, Vanesu Lazdu no Rīgas Mūzikas vidusskolas, Jāni Hermani Liepiņu no Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas, Gustavu Stāvausi-Bērtiņu no Smiltenes vidusskolas, Dāvi Vecziediņu no Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas, Almu Klincāri no pamatskolas "Rīdze", Emīliju Ēveli no Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas un Valtu Vītolu no Jūrmalas Valsts ģimnāzijas. Sekot spēles tapšanas gaitai un minēt līdzi gudriniekiem iespējams arī "Gudrs, vēl gudrāks" sociālo mediju kontos "Facebook" un "Instagram", meklējot @gudrsvelgudraks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!