Foto: Vida Press
Laiku pa laikam vērts paskatīties ne tikai zem kājām, bet arī uz zvaigžņotajām debesīm, kas slēpj neskaitāmi daudz noslēpumu un jautājumu. Konkrētās vietās un brīžos tur paveras arī Piena ceļš, ko dažādās lokācijas izdevies iemūžināt fotogrāfam Hua Džu, raksta "Vida Press".

Ceļojot pa pasauli, vīrietis uzņēmis patiesi iespaidīgus skatus zvaigžņotajās debesīs. Unikālā fotogrāfiju sērija tapusi četrus gadus, fotogrāfam paciemojoties pasaules vietās, kas pašas par sevi ir apskates vērtas. Ar uzņemtajiem kadriem viņš parādījis, cik atšķirīgi Piena ceļš izskatās no dažiem zemeslodes kontinentiem.

Sava fotogrāfiju ceļojuma laikā vīrietis apmeklējis elpu aizraujošas vietas Amerikas Savienotajās Valstīs, Kenijā, Jaunzēlandē un Ķīnā. Pats Džu, lai gan ir ķīnietis, dzīvo Ņūdžersijā, ASV.

64 gadus vecais vīrietis atklājis, ka visi ceļojumi bija ļoti rūpīgi izplānoti, iepriekš izpētot, kurā pasaules vietā un kad Piena ceļš būs labi redzams. "Daudzajās negulētajās naktīs uzņēmu patiesi daudz fotogrāfiju. Tā sajūta, kad atrodies zem burvīgajām, zvaigžņotajām debesīm, nav aprakstāma vārdos," fotogrāfs sacījis. "Visums ir ļoti plašs, un tajā ir nesakaitāmi daudz mistēriju, kas vēlas tikt atklātas."

Kamēr guļam, pasaulē notiek ļoti daudz brīnišķīgu lietu, uzsver fotogrāfs, piebilstot, ka uzņemtajiem kadriem pēcāk ir patiesi liela vērtība.

Lūk, saraksts ar vietām, kurās uzņemtas fotogrāfijas:

  1. Sapņu ieleja (Valley of Dreams), Ņūmeksika, ASV
  2. Henksvila, Jūta, ASV
  3. "Dance Hall Rock", Jūta, ASV
  4. Baltie kalni, (White Mountains), Kalifornija, ASV
  5. Pakava līkums (Horseshoe Bend), Arizona, ASV
  6. Atspulgu kanjons, Jūta, ASV
  7. Varakiri pludmale, Jaunzēlande
  8. Masai Mara, Kenija
  9. Tiaņ Šaņ, Siņdzjana, Ķīna
  10. Lielais Ķīnas mūris, Pekina, Ķīna
  11. Provansa, Francija

2019. gada rudenī "Popular Science" vēstīja, ka mūsu tuvākais galaktiskais kaimiņš Andromedas galaktika savā 10 miljardus gadu ilgajā eksistencē aprijusi daudzas mazākas galaktikas, un mūsu mājas Piena ceļš būs nākamais. Medijs norādīja, ka Piena ceļš būs Andromedas krāsainākā "aprītā" galaktika, un tiem, kas apdzīvos planētu pēc 3,7 miljardiem gadu, debesīs būs vērojami patiesi iespaidīgi skati. Vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!