Foto: Publicitātes attēli

Otrdien, 8. oktobrī, kopstrādes telpās "Teikums" norisinājās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) un Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera rīkotais testēšanas automatizācijas hakatons, kas noslēdzās ar "IFelse" triumfu – šī komanda īsā laika posmā nodemonstrēja visspēcīgākās zināšanas testēšanas automatizācijas uzdevumu atrisināšanā.

Hakatons pulcēja vairāk nekā 30 testēšanas automatizācijas profesionāļus un entuziastus, kuri pieredzējušu mentoru pavadībā risināja dažādus ar testēšanu saistītus uzdevumus, izstrādāja testēšanas plānu, kā arī pierādīja savas prasmes un zināšanas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi nodrošinātu nepieciešamo kvalitāti testēšanas automatizācijas procesā. Hakatona noslēgumā dalībnieki prezentēja savu veikumu žūrijai, kura izvērtēja visu komandu darbu un sasniegtos rezulātus. Hakatonā uzvarēja uzņēmuma "If P&C Insurance" komanda "IFelse", kuras sastāvā bija Natālija Katsaluska, Sergejs Solopovs un Kaspars Kočāns.

"Dalība šādos pasākumos ļauj pārbaudīt ne tikai savas zināšanas un gūt jaunas idejas no citiem hakatona dalībniekiem, bet arī nostiprināt komandas attiecības, kā arī pārbaudīt kādas ir mūsu katra stiprās un vājās puses. Hakatonā ir jāstrādā ātri, kas nozīmē, ka var gadīties arī kāda stresa situācija, kas ir lielisks treniņš darba ikdienai," atzīst uzvarētāju komandas pārstāvji.

Hakatona organizētāju mērķis ir uzdevumus maksimāli pietuvināt reālai projekta gaitai, lai šādā veidā pasākuma dalībnieki iegūtu iespēju pārbaudīt savas iemaņas problēmu risināšanā, kā arī varētu mācīties no citiem dalībniekiem. Testēšanas hakatona laikā dalībniekiem palīdzēja Rīgas Testēšanas automatizācijas kluba pārstāvji Vjačeslavs Lukaševičs un Andrejs Kalnačs, kā arī pieredzējuši testēšanas profesionāļi no "Accenture" - Konstantīns Pletenevs un Jurijs Grigorjevs. Žūrijā bija arī neatkarīgs un starptautiski zināms pārstāvis Aleksandrs Puškarevs, kas IT nozarē darbojas jau gandrīz piecpadsmit gadu.

"Testa automatizācijas hakatons sniedz iespēju līdzīgi domājošiem cilvēkiem apmainīties ar zināšanām, pārbaudīt spēju sadarboties, kā arī ļauj izbaudīt sacensību garu. Tieši sacensību gars hakatona laikā palīdz domāt radoši un ļauj demonstrēt unikālas prasmes, lai ļoti īsā laikā atrisinātu dažādas sarežģītas testēšanas problēmas. Piedaloties šādos hakatonos, dalībnieki iegūst jaunas zināšanas un idejas, kuras pēc tam var aktīvi izmantot darba ikdienā, lai uzlabotu pakalpojumus vai radītu jaunus risinājumus," papildina "Accenture Latvia" Testēšanas nodaļas vadītājs Jurijs Grigorjevs.

Jau ceturtdien Rīgā gaidāms vēl viens vērienīgs pasākums testēšanas profesionāļiem – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Baltijā vadošā testēšanas profesionāļu konference TAPOST 2019. Konferences laikā Rīgā pulcēsies simtiem starptautisku dalībnieku un augsta līmeņa testēšanas un programmas izstrādes ekspertus no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!