Foto: Publicitātes attēls
Brīvprātīgo hakatonā "HackForce" būs iespēja radīt risinājumus, lai atbalstītu Ukrainu, kura jau gandrīz divas nedēļas pretojas agresorvalsts Krievijas iebrukumam. Hakatonā, kas notiks no 11. līdz 13. martam, aicināti iesaistīties gan programmētāji, gan juristi, radošo industriju pārstāvji, valsts un nevalstiskā sektora eksperti un jebkuri aktīvi sabiedrības locekļi, kas gatavi piedāvāt savas prasmes un laiku, portālu "Delfi" informēja organizatoru pārstāvji.

Šobrīd, kad Ukraina varonīgi cīnās par visas Eiropas brīvību, ikviens meklē iespēju palīdzēt – ar finansējumu, darbu, laiku un prasmēm. Nav šaubu, ka šis ir īstais brīdis likt lietā ideju spēku un profesionālās zināšanas, lai palīdzētu Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Katra diena ir no svara, un spēja ātri radīt risinājumus ir izšķiroša, tādēļ organizatori aicina "HackForce" piedalīties visus tos, kas meklē efektīvus veidus, kā palīdzēt.

Hakatons "HackForce" norisināsies no 11. līdz 13. martam tiešsaistē. Dalībnieki pāris dienu laikā ar mentoru palīdzību izstrādās ideju pirmos risinājumus, koncentrējoties uz četriem būtiskiem virzieniem – uzņēmējdarbība un talanti; valsts un nevalstiskais sektors; informācija un mediji; māksla un radošās industrijas. Pieteikties hakatonā iespējams gan individuāli, gan jau gatavu komandu, ar savu ideju vai arī entuziasmu pievienoties cita idejai. Plašāka informācija, kā arī reģistrācija dalībai – hakatona tiešsaistes platformā, klikšķinot šeit.

Nevalstiskā sektora organizācijas un valsts iestādes, kas strādā ar atbalstu Ukrainai vai Ukrainas bēgļiem, ir aicinātas definēt savas vajadzības un idejas risinājumiem. Organizatori aicina iesniegt izaicinājumus, kuru risinājums ir steidzami nepieciešamas vai būtu ļoti vērtīgas, bet kam nav resursu operatīvai īstenošanai pašai organizācijai. Hakatona komandas strādās pie šo risinājumu izstrādes. Pieteikt nepieciešamo risinājumu idejas iespējams, aizpildot tiešsaistes anketu.

Īpaši aicināti iesaistīties arī uzņēmumi, kuri ir gatavi piedāvāt savu darbinieku komandas un laiku šobrīd akūti nepieciešamu risinājumu izstrādei. Uzņēmumi var atbalstīt hakatonu ar savu laiku un zināšanām, palīdzot izstrādāt kādu būtiski nepieciešamu risinājumu, vai ar finansiālu atbalstu kādam risinājumam pēc savas izvēles, veicinot tā ieviešanu dzīvē pēc hakatona.

Jebkurš interesents, programmētājs, eksperts vai aktīvs sabiedrības loceklis ir aicināts piedalīties hakatonā, reģistrējoties hakatona tiešsaistes platformā.

--

Tieši pirms diviem gadiem, 2020. gada martā, dažas dienas pēc koronavīrusa pirmās mājsēdes, Latvijā norisinājās pirmais visaptverošais tiešsaistes hakatons "HackForce". Hakatons, ko pāris dienu laikā noorganizēja brīvprātīgo komanda, aicināja meklēt radošus risinājumus koronavīrusa radītajai krīzei. Tas arī izdevās – hakatonā tika radītas gan veiksmīgas biznesa idejas, gan inovatīvi tehniski risinājumi, gan sociālas kustības, kas aktīvas vēl šobrīd un darbojas arī Ukrainas atbalstam. Ņemot vērā situāciju, organizatori secina, ka šobrīd ir īstais brīdis sanākt kopā vēlreiz! Hakatonu "HackForce" organizē brīvprātīgo komanda bez atlīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!