Pirmdien, 24. februārī, pulksten 14 "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "Lēmums par "pelēko sarakstu": ciktāl izskausta naudas atmazgāšana Latvijā" par jau paveikto un vēl darāmo šajā jomā diskutēja par banku uzraudzību un nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu atbildīgās amatpersonas. Pēc tiešraides diskusija skatāma ierakstā.

Piektdien kļuva zināms, ka Finanšu darījumu darba grupas (FATF) plenārsesijā Parīzē ir nolemts nepiemērot Latvijai pastiprinātu uzraudzību. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV), komentējot FATF lēmumu, ir paziņojis, ka tas apliecina, ka "finanšu sistēmas kapitālais remonts" ir bijis veiksmīgs. "Pirms gada izvirzītais mērķis – sakārtot finanšu noziegumu novēršanas sistēmu un atjaunot mūsu valsts reputāciju – ir sasniegts," norādījis premjers.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "Lēmums par "pelēko sarakstu" piedalīsies Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa, kas vadīja Latvijas delegāciju "Moneyval" un FATF, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Santa Purgaile un Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko. Valsts ieņēmumu dienestu diskusijā pārstāvēja Nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pārvaldes vadītāja Agnese Rudzīte, bet Valsts policiju – priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!