Foto: Publicitātes foto
Līdz 24. februārim var pieteikties universitāšu inkubatorā "UniLab". Tā mērķis ir veicināt zinātniski ietilpīgu biznesa ideju attīstību un jaunu augstas pievienotās vērtības uzņēmumu dibināšanu. Komandām tiek sniegts atbalsts idejas izstrādei un sākotnējai pārbaudei, sagatavojot tās nākamajai idejas attīstības fāzei – privātai vai publiskai investīciju piesaistei.

Inkubators komandām piedāvā ekspertu konsultācijas (biznesa plāna sagatavošanai, tirgus izpētei, darba grupu organizēšanai, komercdarbības idejas tehnoloģiskajai ekspertīzei un idejas attīstītāju komandas veidošanai), apmācības, ārējo ekspertu pakalpojumus, tehnoloģiskās ekspertīzes un atbalsta finansējumu biznesa idejas attīstībai līdz pat 15 tūkstošu eiro vērtībā.

Lai pieteiktos programmā, komandā ir jābūt vismaz vienam Latvijas Universitātes vai Rīgas Tehniskās universitātes studentam, kā arī jāpārstāv kāda no STEM jomām – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes vai matemātika. Svarīgi atcerēties, ka nav nosacījuma komandas veidot tikai no studentiem – tajās var apvienoties gan pētnieki, gan profesori, gan jomas profesionāļi.

Līdz šim universitāšu inkubatorā startējušas 17 komandas, un to attīstīto ideju vidū ir tādi veiksmīgi projekti kā vibrāciju horeogrāfijas krekli "Ag Vibez", augsnes ražīguma palielināšanas šķīdums "Humico", viļņu enerģijas pārveidotājs "Willeg", risinājums, kas nodrošina vienkāršu jaudas un masas vadību elektrisko transportlīdzekļu dzinējiem "Molular Drive", zemūdens iekārtu apsekošanas servisa automatizācijas sistēma "NavHome", cilvēka mentālā stāvokļa analīzes tehnoloģija, pielietojot viedā auduma sensoru un mākslīgo intelektu "TexTech", un citi.

"Mūsu vīzija ir mainīt pasauli. Es gribu redzēt pasauli, kur astoņiem miljardiem cilvēku ikdienišķi ir iespēja novērtēt savu emocionālo stāvokli patstāvīgi vai attālināti ar terapeitu," saka Airita, "TexTech" dibinātāja: ""UniLab" programmā sešu mēnešu garumā attīstījām teorētiski izstrādātas tehnoloģiju līdz prototipa pirmajai versijai. Svarīgākais bija nevis tikai attīstīt ideju, bet arī novērtēt pieprasījumu pēc mūsu produkta. Bija vērtīgi uzklausīt vadošos Latvijas un Eiropas ekspertus šajā jomā. Ekspertu viedokļi un padomi mums palīdzēja apzināt ierobežojumus un izprast iespējas, lai radītu inovatīvu un pieprasītu produktu."

Uzņemšanas pirmā kārta noslēgsies 24. februārī, taču komandām, kuras pieteiksies ātrāk, jau būs iespēja saņemt individuālu novērtējumu un konsultācijas.

22. februārī norisināsies informatīvais pasākums par "UniLab" sniegto atbalstu, iespējām un programmu.

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanās – vietnē unilab.lv.

--

Universitāšu inkubatoru "UniLab" izveidojušas divas lielākās Latvijas augstskolas – Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas universitāte. Projektu līdzfinansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/001" RTU inovāciju granti studentiem" un projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem" līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!