Foto: Shutterstock
SIA "ZGI Capital" investīciju fonds ZGI-4 piedāvā iespēju pieteikties finansējumam tiem Latvijas uzņēmumiem, kas Covid-19 pandēmijas izraisītajā krīzē saskata attīstības iespējas. "ZGI Capital" kopējais finansējuma apmērs ir 32,5 miljoni eiro.

Fonda ZGI-4 finansējumam pieteikties aicināti Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi, kas ir nostiprinājušies vietējā tirgū un šobrīd apgūst jaunus eksporta tirgus, ievieš jaunus produktus/tehnoloģijas, palielina jaudas, attīsta jaunus darbības virzienus, uzlabo uzņēmuma rentabilitāti un automatizē procesus.

"Mūsuprāt, šis ir īstais brīdis uzņēmuma rezervju izveidošanai, tāpēc aicinu aizpildīt pieteikumu fonda mājaslapā www.zgi.lv," saka ZGI Capital valdes priekšsēdētājs Normunds Igolnieks.

"Šobrīd mums ir īpaši svarīgi sniegt atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmējiem. Valsts piedāvā uzņēmumiem virkni atbalsta programmu, bet, tā kā vairākas no tām vēl ir izstrādes stadijā, jebkāds papildu atbalsts no bankām un citiem finanšu avotiem veicinās ekonomiskās izaugsmes atjaunošanos. Latvijā ir daudz spēcīgu, konkurētspējīgu un eksportspējīgu uzņēmumu ar ambīcijām kāpināt eksporta potenciālu. Valsts un investīciju fondu atbalsts ļaus uzņēmumiem tās piepildīt, un tas savukārt ļaus straujāk atjaunot Latvijas ekonomikas izaugsmi," uzsver Ekonomikas ministrijas Konkurētspējas departamenta direktors Kristaps Soms.

Kapitāla piesaistes gadījumā uzņēmums iegūst ne tikai tā attīstībai nepieciešamos finanšu resursus, bet arī fonda pārvaldnieka komandas atbalstu, profesionālus padomus un nepieciešamos kontaktus.

Jaunākās paaudzes fonds jau veicis pa vienai investīcijai Latvijā un Igaunijā un šobrīd izvērtē nākamo ieguldījumu iespējas. Ar veiktajiem darījumiem fonds ir paplašinājis savu ģeogrāfisko tvērumu Baltijas līmenī un kļuvis par starptautiska mēroga investoru. "ZGI Capital" līdzšinējā pieredzē ir investīcijas informācijas tehnoloģijās, elektronikā, inženierzinātnēs, pakalpojumu eksportā, loģistikā, metālapstrādē, kokapstrādē un citās nozarēs.

Pēc šīs investīciju kārtas noslēguma fonda pārvaldnieks "ZGI Capital" turpinās intensīvu darbu pie nākamajiem ieguldījumiem. Fonda mērķis ir izveidot portfeli ar 15 investīcijām Baltijas reģionā, veicot līdz pieciem miljoniem eiro lielus ieguldījumus vienā uzņēmumā. Finansējums uzņēmumiem būs pieejams līdz 2023. gada vasaras beigām.

Par jaunām iespējām inovāciju attīstībai lasi portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!