Kuģu kapteiņi un lidmašīnu piloti met tam līkumu, ja vien iespējams. Tie, kas tomēr ir gana drosmīgi un no šīs vietas nevairās, bieži par šo pārdrošību samaksā. Tā varētu domāt, ja tic "šokumentārajām" filmām par vienu no 20. gadsimta vislabāk zināmajām leģendām – Bermudu jeb Velna trijstūri. Kaut leģendai jau vairāk nekā 50 gadu, aizvien regulāri parādās jaunas teorijas un raidījumi, kas sakās "atklājuši Bermudu trijstūra noslēpumu". Taču pats būtiskākais jautājums tiek uzdots reti – vai tur vispār ir mistērija, ko pētīt un izmeklēt?

Uzradās gadsimta vidū

Varētu teikt, ka līdz pagājušā gadsimta vidum Bermudu trijstūris neeksistēja. Līdz kāds to nolēma uzvilkt kartē un apgalvot, ka tieši šajā okeāna apgabalā starp Floridas pussalas dienvidu galu, Puertoriko un Bermudu salām neizskaidrojami un bieži pazūd cilvēki, kuģi un lidmašīnas.

Bieži minēts, ka šis "kāds" ir Vinsents Gadiss, kura stāsts 1964. gadā publicēts fantastikas un lubeņu žurnālā "Argosy". Tas vēstīja par it kā mistisko "Reisu Nr. 19" – piecu ASV flotes torpēdu lidmašīnu "TBM Avenger" pazušanu treniņlidojuma laikā 1945. gadā. Dažus mēnešus pēc notikuma ASV flote publicēja negadījuma izmeklēšanas ziņojumu, un nevienā no 400 lappusēm nav nekādu norāžu uz kādiem mīklainiem apstākļiem vai ģeogrāfisku vietu, kurā vienotā ansamblī darbojas īpaši bīstami dabas spēki, raujot dzelmē kuģus un nogāžot lidmašīnas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!