Foto: Shutterstock
Liepājas pilsētas pašvaldība, sadarbojoties ar kompānijas "Google" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) pārstāvjiem, nākamnedēļ, 23. septembrī, koncertzālē “Lielais dzintars” rīko konferenci pilsētas vispārizglītojošo skolu 9.-12.klašu audzēkņiem, kurā jauniešiem būs iespēja iepazīt nozares vadošo IT uzņēmumu pārstāvju pieredzes stāstus un profesionāļu atziņas, kas būtu īpaši nozīmīgi, izvēloties nākotnes profesiju.

"Gan pēdējo gadu tendences, gan Ekonomikas ministrijas ilgtermiņa darba tirgus attīstības prognozes rāda, ka informācijas un komunikāciju tehnoloģijas ieņems arvien nozīmīgāku lomu. Šodien informācijas tehnoloģijas vairs nav tikai programmēšana, bet aptver gandrīz visas nozares un jomas – no mākslas un radošajām industrijām līdz robotizētai rūpniecībai un viediem risinājumiem pilsētas pārvaldībā. Pasaule mainās, un lielākie ieguvēji būs tie, kas spēs izmantot šo izdevību, attīstot savas prasmes un zināšanas IT jomā," vērtē Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks.

Sesks arī norāda, ka pašvaldības kopīgi ar "Google" un LIAA pārstāvjiem rīkotās "IT dienas Liepājā" mērķis ir skolu jauniešiem, kuriem šobrīd vēl tikai priekšā nākotnes studiju un profesijas izvēle, radīt lielāku izpratni par IT nozari un darba iespējām tajā, kā arī iepazīstināt ar šīs jomas uzņēmumu pārstāvjiem, kas aizraujošā un personiskā veidā var pastāstīt gan par to, kādas iemaņas nepieciešamas, lai gūtu panākumus IT nozarē, gan arī dalīties ar saviem pieredzes stāstiem, kas varētu iedvesmot studijām informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kā arī sniegtu aktuālo informāciju par mācību, prakses un apmaiņas programmu iespējām.

Konferences "IT diena Liepājā" ietvaros koncertzālē "Lielais dzintars" jauniešiem būs iespēja dzirdēt dažādus ar IT nozari saistītu profesionāļu pieredzes stāstus. Uzņēmuma "Sense Media" vadītājs Egils Šusts dalīsies savā pieredzē, kā ar filmēšanu un animācijām tapt pamanītam un nonākt Ņujorkā, savukārt Guntis Čoders, kas ir viena no lielākajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē "Accenture" Kurzemes reģiona vadītājs, stāstīs par atziņām, kā no sava start-up uzņēmuma nonākt līdz vadībai starptautiskā IT uzņēmumā, kurš darbojas vairāk nekā 120 valstīs, nodarbina virs 1500 darbinieku un vairākkārt pētījumos novērtēts kā viens no Latvijas iekārotākajiem darba devējiem. Konferencē uzstāsies arī uzņēmuma "AirBoard" dibinātājs un vadītājs Elviss Straupenieks, kurš viens no nedaudziem Latvijā savulaik panāca savas pilngadības atzīšanu jau 16 gados, lai varētu dibināt uzņēmumu, un šodien guvis pieredzi, mācoties no pasaules IT jomas flagmaņiem Silīcija ielejā ASV. Tāpat par to, ko nozīmē strādāt tādā globāla mēroga uzņēmumā kā "Google" un kāpēc studēt datorzinības, stāstīs Kristīne Lazdiņa, projektu vadītāja izglītības nodaļā kompānijā "Google" Šveicē, savukārt uzņēmuma "TestDevLab" sabiedrisko attiecību speciālists un tehnoloģiju blogeris Kristaps Skutelis ļaus ieskatīties testēšanas pasaulē un tās saistībā ar tehnoloģijām. Ar savu pieredzi un ikdienu iepazīstinās arī datorspēļu izstrādātājs Sīmanis Mikoss, savukārt Eiropas Komisijas programmu "Erasmus+ Youth" un "European Solidarity Corps" pārstāve Violeta Birzniece informēs par jauniešu iespējām Eiropas Savienībā.

Dalībniekiem būs iespējams iepazīties arī ar IT uzņēmumu stendiem, pakalpojumu klāstu, radītajiem darbiem, kā arī veidot personiskus kontaktus, lai pārrunātu karjeras iespējas.
Pēc konferences Liepājas pilsētas domes telpās Rožu ielā 6 plānota arī izglītības jomas ekspertu seminārs-diskusija"Praktiski padomi un pieredze tehnoloģiju ieviešanā ikdienas mācību procesā", kurā ar pieredzi un idejām dalīsies kompānijas "Google" izglītības projektu vadītāja Kristīne Lazdiņa no Šveices un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas direktora vietnieks IT jomā Kaspars Antonevičs. Semināra laikā tiks pārrunāta Latvijas, pasaules un kompānijas "Google" pieredze tehnoloģiju iesaistē mācību procesā, kā arī dažādi projekti, iespējas un idejas, kas var būt noderīgas arī Liepājas skolu pedagogiem, sagatavojot mācību saturu un radot jauniešus interesi saistīt savu nākotni ar IT.

Pasākumu organizē Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar pārstāvjiem no kompānijas "Google" un LIAA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!