Foto: Publicitātes foto

Latvijas skolēni ir ļoti erudīti – regulāri piedalās mācību olimpiādēs, konkursos, spodrina savas zināšanas ne tikai mācību stundās, bet arī dažādās ārpusskolas aktivitātēs, mūzikas skolās, mākslas skolās un citur. Lai motivētu jauniešus lepoties ar savām zināšanām un attīstītu sacensību garu, projekts "Panākumu universitāte" sadarbībā ar biedrību "Prāta spēles" 7. aprīlī rīko erudīcijas konkursu "Vislatvijas erudītākā klase", kurā aicināti piedalīties 9. līdz 12. klases skolēni no visas Latvijas.

"Vislatvijas erudītākā klase" ir prāta spēļu konkurss draudzīgas sāncensības garā, kura ietvaros ikviena klase var pierādīt, ka ir erudītākā Latvijā. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu vēlmi būt radošiem, izzināt un veidot veselīgu konkurenci Latvijas skolēnu vidū, kā arī attīstīt spējas darboties komandā un palīdzēt skolēniem demonstrēt savas zināšanas, atklāt sevī līderības prasmes un attīstīt tās.

Konkurss "Vislatvijas erudītākā klase" notiks 10 kārtās, katrā no tām būs septiņi jautājumi. Kopā spēles laikā būs jāatbild uz 70 dažādiem interesantiem un āķīgiem jautājumiem. Erudītākās komandas saņems balvas no konkursa atbalstītājiem – "DELFI Campus", Biznesa augstskolas "Turība ", ''Swedbank'', "Escape Room", Dailes teātra, SIA "Rūjienas saldējums", kā arī izklaides parkiem "GUNSnLASERS".

Konkurss "Vislatvijas erudītākā klase" ir īpašs arī ar to, ka sniedz iespēju nopelnīt balvas jau pirms konkursa norises. Lai pacīnītos par balvām, komandām jāuzfilmē 60 sekunžu video par tēmu "Diena, kad skolotāja/s nokavēja stundu" vai "Mēs esam foršākā komanda" un jāaugšuplādē video savā "Facebook" profilā. Plašāka informācija par konkursu atrodama projekta "Panākumu universitāte" mājaslapas sadaļā SPĒLE.

Lai piedalītos konkursā, nav jābūt noteiktām sekmēm, uzvarētājam mācību olimpiādē vai kādiem citiem noteiktiem sasniegumiem, nepieciešams tikai nokomplektēt komandu, kurā ir divi līdz četri spēlētāji (klasesbiedri) un aizpildīt pieteikuma anketu. Pieteikšanās konkursam līdz 2020. gada 15. martam. Dalības maksa: četri eiro no spēlētāja. Vietu skaits ir ierobežots.

Konkurss "Vislatvijas erudītākā klase" norisināsies 7. aprīlī Biznesa augstskolas "Turība" telpās Rīgā, Graudu iela 68.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!