Aizvadītais gads bijis pārbaudījumiem bagātākais ilgā jo ilgā laika periodā. Jaunā koronavīrusa izplatība caurvija un bija klātesoša pilnīgi visos 2020. gada būtiskākajos notikumos, bet nu tas beidzot ir aizvadīts. Pateicoties vairāku klīniskajos pētījumos efektivitāti pierādījušu vakcīnu apstiprināšanai, 2021. gada aina šobrīd rādās jau pozitīvāka, kaut, nenoliedzami, nekas vēl nav galā – priekšā ne viens vien ar Covid-19 pandēmiju saistīts izaicinājums. Taču, ja nu kādam pēc šķietami nebeidzamā 2020. gada palika "mazuma sajūta", te lieliska iespēja to izdzīvot vēlreiz sirsnīgā tiešsaistes videospēlē.

Retro platformeru stilistikā ieturētā "2020 gada spēle" gan ļaus uz mirkli pakavēties atmiņās tiem, kas uzauga ar tādiem 80.-90. gadu spēļu konsoļu hitiem kā "Super Mario" un "Sonic the Hedgehog" sērijas, gan garantēs piecu minūšu izklaidi tiem, kam vienkārši gribas atskatīties uz aizvadīto gadu ar smaidu.

Spēles sižets sākas 2019. gada beigās, kad vēl nekas neliecina par gaidāmo trakumu. Taču, jau sperot pirmos soļus 2020. gadā, spēles varonis saskaras ar postošajiem ugunsgrēkiem Austrālijā un ir spiests izglābt koalu no liesmām. Tālāk viss kļūst tikai sliktāk – pirmie Covid-19 gadījumi, tualetes papīra izpirkšana, akciju tirgus sabrukums, nīkšana karantīnā, teju bezvērtīga nafta, sazvērestību teorijas un ASV prezidenta vēlēšanu intrigas.

Foto: Publicitātes attēli

Kas vajadzīgs, lai vēlreiz "izietu" 2020. gadu? Dators vai viedtālrunis – spēle ir pielāgota arī mobilajām platformām –, interneta pieslēgums un piecas minūtes brīva laika. Esi gatavs? Klikšķini šeit un uzveic 2020. gada murgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!