Eiropas programmēšanas nedēļā Latvijas skolēni tika aicināti iesaistīties izaicinājumā un radīt animāciju populārās pašmāju grupas "Double Faced Eels" jaunā singla videoklipam. Nu rezultāts apskatāms ikvienam – pozitīvs skaņdarbs ar vēstījumu pret mobingu.

Sadarbojoties programmēšanas skolai bērniem "Learn IT", ASV IT uzņēmumam "Cognizant" un "Double Faced Eels" mūziķiem, organizēts konkurss "Mēs esam ideāli" ar mērķi vecināt jauniešu pašapziņu un atklāt skolēniem jaunus izpausmes veidus, kā arī sekmēt jēgpilnu tehnoloģiju izmantošanu Latvijas vispārizglītojošo skolu mācību procesā. Konkursa pirmajā kārtā piedalījās skolēni no visas Latvijas. Videoklipā izmantots 41 skolēnu programmēts animācijas fragments. Konkursa dalībnieki ir gan no Rīgas, gan reģioniem – Daugavpils, Krāslavas, Ķeguma, Limbažiem, Tukuma, Amatas, Salas novada.

"Esam gandarīti gan par konkursa rezultātu, ko nu jau var apskatīt ikviens, gan par bērnu radošumu animāciju izstrādē. Mēs, kā IT uzņēmums, uzskatām, ka ir svarīgi pilnveidot jaunās paaudzes prasmes IT jomā, lai attīstītu šo nozari, un esam pateicīgi mūsu partneriem, "Learn IT" un grupai "Double Faced Eels", par ieguldīto darbu konkursa gaitā, kas palīdzēja Latvijas skolēniem saredzēt vērtību tehnoloģiju apvienošanā ar mākslu," konkursu atzinīgi vērtēja "Cognizant" vadītājs Latvijā Kims Leandersons.

"Priecājamies par katru izveidoto animāciju šajā konkursā. Esam pārsteigti par darbu dažādību, skolēnu radošumu un izpratni par mobinga tēmu. Redzam, ka jaunas darba formas motivē un iedrošina skolēnus apgūt programmēšanu un paskatīties uz izaicinājumiem citādā veidā. Tikpat svarīgi skolēniem ir redzēt, ka viņu darbi sasniedz plašāku auditoriju un ir daļa no liela un nozīmīga projekta," pauda "Learn IT" programmēšanas skolas dibinātāja Linda Sinka.

"Mums ir liels prieks par skolēnu paveikto un par lielo atsaucību. Apsveicam visus, kas piedalījās, un jo īpaši tos, kuru darbi nonāca gala klipā – pirmais darbs publicēts! Novēlām turpināt iesākto, attīstīties un vienmēr meklēt jaunas radošās iespējas," jauniešus motivēja grupas Double Faced Eels solists Reinis Straume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!