Foto: Publicitātes foto

2022. gada noslēdzošajā mēnesī Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) piedāvā jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem izmantot valsts un starptautiska līmeņa iespējas – klātienes mācību kursus, projektu darbnīcas un pasākumus, kā arī izglītojošas tiešsaistes aktivitātes. Visām aktivitātēm nepieciešama iepriekšēja reģistrācija.

Ekoskolu, jauniešu centru un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuriem ir interese realizēt "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" jaunatnes jomas projektus vides un ilgtspējas tematikā, kā arī īstenot videi draudzīgu pieeju projektos, aicināti piedalīties trīs dienu mācībās. Tās norisināsies no 6. līdz 8. decembrim Siguldā. Pieteikšanās līdz 25. novembrim (ieskaitot), aizpildot elektronisku anketu.

Organizāciju pārstāvji aicināti piedalīties divu līmeņu projektu darbnīcās par "Erasmus+" "Partnerības sadarbībai" ("Sadarbības partnerības" un "Maza mēroga partnerības") projektiem, lai uzzinātu, kā izstrādāt un sagatavot veiksmīgu projektu pieteikumu. Pirmā līmeņa mācības norisināsies no 14. līdz 16. decembrim Siguldā. Pieteikšanās tām iespējama līdz 30. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Izmanto starptautiskas iespējas

JSPA jaunatnes jomas pārstāvjiem piedāvā iespēju pieteikt dalību četrās starptautiskās tiešsaistes un klātienes pašizaugsmes, kā arī profesionālās izaugsmes aktivitātēs, kas norisināsies sākot ar novembra beigām.

Jaunatnes darbinieki, treneri un līderi, kā arī jaunatnes projektu vadītāji un īstenotāji, kas ir ieinteresēti digitālās pārveides un ilgtspējas tematikā, aicināti pieteikties tiešsaistes mācībām "Digitālā ilgtspēja". Mācības notiks 29. novembrī plkst. 14.00 pēc Latvijas laika. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 28. novembrim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē.

Tāpat jaunatnes darbiniekiem un līderiem, kā arī jaunatnes projektu vadītājiem un īstenotājiem iespēja gūt jaunas zināšanas un pieredzi mācību kursā "Skaties augšup! Kritiskā domāšana jaunatnes darbā", kas norisināsies no 2023. gada 31. janvāra līdz 5. februārim Īslandē. Pieteikšanās līdz 5. decembrim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē.

Jebkura mācību priekšmeta skolotājiem, kuri māca no 1. līdz 9. klasei, iespēja pieteikties starptautiskam tiešsaistes kursam par eTwinning projektu organizēšanu, kas notiks vairākās nodarbībās laika posmā no 2022. gada 5. decembra līdz 2023. gada 20. martam. Kursu vadīs JSPA Pedagogu digitālās pratības pilnveides nodaļas projektu koordinatore Liene Millere. Iepriekšēja pieteikšanās mācību kursam iespējama līdz 28.novembra plkst. 9.00, aizpildot tiešsaistes anketu.

Savukārt visu decembri jaunieši, jaunatnes darbinieki un citi darbā ar jaunatni iesaistītie, kas īsteno, ir īstenojuši vai vēlas īstenot solidaritātes projektus, aicināti pieteikties starptautiskam semināram. Tas notiks no 2023. gada 2. līdz 5. martam Viļņā, Lietuvā. Plašāka informācija, kā arī pieteikšanās anketa (aizpildāma līdz 11. janvārim) pieejama SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē.

Iedvesmojies, klausoties raidierakstu "JAUNAM BŪT"

Decembrī tiks publicētas trīs jaunas JSPA raidieraksta "JAUNAM BŪT" epizodes, kurās tiks runāts par to, kā atpazīt un radīt unikālo, realizēt sevi un savu potenciālu, par pieredzi, kas iegūta projektos, ceļojumos vai ilgstošā dzīvē ārzemēs un tās atvešanu uz dzimto zemi, kā arī Eiropas Savienības sniegtajām iespējām. Tāpat interesenti aicināti noklausīties līdz šim publicētās raidieraksta epizodes par citām jaunatnes jomā aktuālām tēmām. Visas epizodes video versijā pieejamas YouTube, kā arī klausāmas audio platformās Spotify, ApplePodcasts un citās populārākajās raidierakstu straumēšanas vietnēs.

Sazinies ar JSPA, izmantojot e-adresi

Nevalstiskās organizācijas un citas juridiskās personas aicinātas izveidot e-adresi, lai ar JSPA un citām valsts un pašvaldību iestādēm turpmāk sazinātos elektroniski. Būtiski ņemt vērā, ka no 2023. gada 1. janvāra juridiskām personām saziņa, izmantojot e-adresi, būs obligāta!

E-adrese risina būtiskus jautājumus, piemēram, cilvēkiem bieži atšķiras deklarētā un reālā dzīvesvieta, kā arī liels skaits Latvijas valsts piederīgo ilgstoši uzturas ārvalstīs. Ņemot vērā, ka ne visur ir nodrošināta vides pieejamība, arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām saziņa ar valsti kļūs ērtāka. Plašāku informāciju par e-adresi, tās izveidošanu un lietošanu aicinām lasīt JSPA tīmekļa vietnē.

Seko līdzi JSPA jaunatnes jomas aktualitātēm

JSPA regulāri papildina informāciju par vietēja un starptautiska mēroga mācībām un citām pilnveidošanās iespējām, aktuālos jaunumus publicējot tīmekļa vietnē jaunatne.gov.lv. Interesenti aicināti aktuālajai informācijai sekot līdzi informācijai mājaslapā, vai arī izmantot iespēju pieteikties jaunumu saņemšanai e-pastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!