Foto: Publicitātes foto
Ar stāstiem par nākotnes profesijām, tehnoloģiju attīstību un praktiskām iespējām biznesa un inovāciju radīšanai 4. oktobrī lielākā studentu biznesa iespēju festivāla Ziemeļeiropā – "ICEBREAKERS '19" ietvaros Latvijas Universitātes Zinātņu mājā uzstāsies globālo uzņēmumu pārstāvji un vietējie jaunuzņēmumi. Finālā jauniešiem tiks dota iespēja prezentēt savas biznesa idejas un cīnīties par 10 tūkstošu eiro grantu to realizēšanai.

Plānots, ka pasākumā jaunuzņēmējus un biznesa entuziastus uzrunās arī Latvijas Republikas prezidents Egils Levits, sniedzot savu redzējumu par Latvijas studentu uzņēmējdarbības nākotni. Uzreiz pēc atklāšanas festivāla dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus Valsts prezidentam un Latvijas lielāko augstskolu rektoriem, kā arī ministriju pārstāvjiem.

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš par "ICEBREAKERS'19" sacījis: "Pastāv trīs iespējas, kā dzīves laikā varam mācīties – apgūt teorētiskās zināšanas, mācīties no savas vai mācīties no labāko pieredzes. Mūsdienās lielākos un noturīgākos panākumus gūst tie, kas spēj apvienot visas trīs lietas.

"ICEBREAKERS" ir ne tikai iespēja satikt līdzīgi domājošos, bet arī unikāla iespēja mācīties no labākajiem un uzkrāt pieredzi, testējot savas biznesa idejas."

Foto: Publicitātes foto

RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna: "Uzņēmība ir būtiska ne tikai tiem studentiem, kuri plāno uzsākt savu biznesu. Radīt jaunas idejas, uzņemties atbildību par komandu un kvalitatīvi novest iesākto līdz galam ir svarīgi jebkurā profesijā. Festivālā "ICEBREAKERS" studenti uzzinās jaunās iespējas iesaistīties projektos, kurus universitātes realizē kopā ar uzņēmējiem. Tas viņiem ļaus iegūt nepieciešamās iemaņas gan lai veidotu savu uzņēmumu vai izstrādātu jaunu produktu, gan arī nākotnē veiksmīgāk konkurētu darba tirgū."

Plānots, ka "ICEBREAKERS'19" pulcēs ap 1000 uzņēmējdarbībā un inovācijās ieinteresētus jauniešus, kuriem būs iespēja ne vien klātienē satikt Latvijas un Eiropas "startup community" galvenos spēlētājus, bet arī festivāla EXPO zonā iegūt praktisku informāciju biznesa un inovāciju radīšanai, satikt potenciālos darba devējus un sadarbības partnerus un piedalīties informatīvajās darbnīcās.

Dalība "ICEBREAKERS'19" ir bezmaksas, iepriekš piesakoties šeit.

"ICEBREAKERS'19" noslēgumā norisināsies "Biznesa ideju konkurss", kurā 10 biznesa idejas cīnīsies par 10 tūkstošu eiro grantu. Dalībai ideju konkursā studenti var pieteikties līdz 30. septembrim, izlasot noteikumus un aizpildot anketu šeit. Savukārt informācija par festivāla programmu pieejama mājaslapā.

Festivālu rīko Latvijas Universitāte sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un "Digital Freedom Festival".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!