Foto: Shutterstock
Jau otro gadu Baltijas valstīs tiek izsludināts ideju konkurss "Enefit Idea Hub – The Pitch", kura mērķis ir izaicināt reģiona gaišākos prātus domāt par to, kā līdzšinējo enerģijas ekonomiku ievirzīt jaunā gultnē, no kuras labumu gūtu ikviens. Konkursa balvu fonds ir 30 tūkstoši eiro.

Jaunas tehnoloģijas un digitālie risinājumi pārvērš pasauli ap mums. Virtuālās elektrostacijas, viedās mājas, biroji un ražotnes, saules paneļi mājsaimniecībās un elektrotransports ir tikai daļa no nākotnes enerģijas risinājumiem. Konkursa mērķis ir rast inovatīvas idejas jaunu pakalpojumu izstrādei un tehniskos risinājumus to ieviešanai, lai tuvinātu nākotni un radītu viedus, videi draudzīgus un parocīgus pakalpojumus.

Pērn konkursam tika iesniegtas 100 idejas no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Polijas. Par uzvarētāju atzītā "Elektrilevi" klientu apkalpošanas platforma šobrīd tiek izstrādāta un tiks pabeigta līdz gada beigām. Progresē arī elektrotransporta pakalpojumu attīstība, kas arī bija viena no pagājušā gada konkursa idejām – plānots izveidot vienlaicīgās uzlādes risinājumu vairākiem elektromobiļiem, kas būtu piemērots daudzdzīvokļu ēkām.

Pēc "Eesti Energia" valdes priekšsēdētāja Hando Sutera (Hando Sutter) teiktā uzņēmums nepārtraukti meklē jaunus veidus, kā inovatīvi un visaptveroši risināt mūsdienu sabiedrības problēmas, kas saistītas ar tās pieaugošo pieprasījumu pēc elektrības.

"Nākotnes enerģētikas nozarē patērētājam būs arvien nozīmīgāka loma enerģijas cenu veidošanā un piegādes nodrošināšanā, pateicoties atjaunojamajiem enerģijas resursiem, uzglabāšanas sistēmām, kontrolētām mājsaimniecības ierīcēm un citām jaunām tehnoloģijām," stāsta Suters. "Ik gadu mēs cenšamies piedāvāt saviem klientiem jaunākās tehnoloģijas, izmantojot inovatīvus produktus un pakalpojumus, lai palīdzētu samazināt patērētāju elektroenerģijas izmaksas. Konkursa ietvaros mēs meklējam idejas un risinājumus, kas ļautu mums labāk sniegt šos pakalpojumus."

Idejas tiek gaidītas no jaunuzņēmumiem, pētniekiem, studentiem, partneriem, kā arī no "Enefit" darbiniekiem un klientiem visās "Enefit" pārstāvētajās valstīs. Ideju iesniegšanas termiņš ir 31. oktobris. Finālisti tiks pasludināti 28. novembrī, bet uzvarētājs – 2020. gada 21. janvārī. Vairāk informācijas un forma ideju iesniegšanai pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!