Foto: LETA
No 12. februāra līdz 11. martam Latvijas farmācijas uzņēmums AS "Grindeks" vienpadsmito reizi organizēs "Profesiju dienas skolēniem", piedāvājot 9.-12. klašu skolēniem apmeklēt "Grindeks" un iepazīties ar izvēlētās profesijas pārstāvja ikdienu. Projektā aicināti piedalīties skolēni, kuriem ķīmija nav tikai skolas priekšmets, bet interešu un jautājumu pasaule.

"Profesiju dienas skolēniem" sniedz iespēju pavadīt vienu dienu zāļu ražošanas uzņēmumā un iepazīt vienu ar ķīmiju un farmāciju saistīto profesiju: ķīmiķis, ķīmijas tehniķis analītiķis, ķīmiķis analītiķis, mikrobiologs, vecākais ražošanas farmaceits, reģistrācijas dokumentācijas izstrādes speciālists, reaktora operators, farmācijas tehnologs un farmaceitiskās produkcijas ražošanas operators.

Uzņēmumā norāda, ka skolēniem šī ir iespēja saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, piemēram, ko tieši analizē ķīmiķis analītiķis, kā uzvedas mikroorganismi dažādās vidēs un kāds ir reaktora darbības princips. Projekta "Profesiju dienas skolēniem" dalībnieks varēs praktiski pielietot skolā iegūtās zināšanas, kopā ar "Grindeks" darbinieku pildot ikdienas darba pienākumus.

"Katru gadu patiesi priecājos par aktīvajiem jauniešiem, kas jau pirms skolas absolvēšanas mērķtiecīgi interesējas par iespējamo nākotnes profesiju. Arī mācību procesā ir ļoti svarīgi stundās apgūto papildināt ar interesantu un vērtīgu praktisko pieredzi, lai gūtu iedvesmu nākamajiem dzīves mērķiem. Profesiju izvēle nav vienkārša, tāpēc "Grindeks" vēlas iedrošināt skolēnus. Farmācijas industrija Latvijā un pasaulē nepārtraukti attīstās, tādēļ esmu pārliecināts, ka šīs industrijas profesijas darba tirgū ir un būs pieprasītas," projekta nepieciešamību pamato "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

"Profesiju dienas skolēniem" šogad notiks no 12. februāra līdz 11. martam. Lai pieteiktos projektam, 9.-12. klašu skolēniem no Latvijas skolām līdz 2020. gada 26. janvārim jāsūta pieteikums un motivācijas vēstule uz e-pastu profesiju.dienas@grindeks.lv. Motivācijas vēstulē jāatbild uz jautājumiem: "Kāpēc tu vēlies tuvāk iepazīt "Grindeks"?" un "Kāpēc tevi interesē konkrētā profesija?". Ar pilnu profesiju sarakstu var iepazīties "Grindeks" mājaslapā.

Projektā iepriekšējo desmit gadu laikā ir iesaistījušies 460 Latvijas jauniešu, turklāt interese arvien aug – pērn uzņēmums saņēma 136 skolēnu pieteikumus, bet iespēju paviesoties uzņēmumā un tikties ar speciālistiem bija 48 jauniešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!