Foto: Sandis Kondrāts
Latviešu jaunuzņēmums "Exonicus", kas izstrādā "Trauma Simulator" jeb simulatoru virtuālajā realitātē, kur medicīnas personālam iespējams trenēt savas prasmes palīdzēt cietušajiem, uzvarējis starptautiskā zinātniskā konferencē, kas veltīta simulāciju izmantošanai veselības aprūpē.

"Exonicus" pirms neilga laika atdalījās no cita latviešu jaunuzņēmuma "Anatomy Next", kas strādā pie virtuālās realitātes 3D modeļu ieviešanas medicīnas studentu mācību procesā. Savukārt "Exonicus" fokusējas uz rīku jau pieredzējušu mediķu trenēšanai.

Zinātnisko konferenci ASV organizē kopiena simulāciju veselības aprūpē izmantošanas atbalstam. Tā notiek vairākas dienas un programmā četras stundas ir paredzētas dažādu inovatīvu programmēšanas un tehnoloģiju sasniegumu demonstrēšanai. Šogad konkursā piedalījās arī latvieši, un viņu izstrādātā tehnoloģija "Trauma Simulator" tika atzīta par labāko. "Exonicus" līdzdibinātājs Sandis Kondrāts (attēlā vidū) šo pasākumu nosaucis par pasaulē nozīmīgāko medicīnas izglītības nišas konferenci.

"Trauma Simulator" turpina iepatikties amerikāņiem. "Labs of Latvia" jau iepriekš vēstīja, ka pirmo simulatora licenci iegādājās "Madigan Army Medical Center" par 240 000 dolāru.

Par šīm un citām inovācijām un pasaules līmeņa tehnoloģiju sasniegumiem, kas top Latvijā, lasi jaunumus ik dienas tehnoloģiju un inovāciju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!