Foto: Publicitātes attēli

Latvijas jaunuzņēmums "Polylabs" starptautiskā konkursā Vācijā atzīts par Eiropas labāko jauno uzņēmumu ķīmijas nozarē. "StartupCon" organizētais pasākums notika Ķelnē prestižās "DigitalX" konferences laikā, kur tostarp uzstājās arī pasaules biznesa smagsvars Ričards Brensons.

"Polylabs" pie uzvaras tika sīvā 12 finālistu konkurencē. Latvijas jaunuzņēmums ražo bio poliolu, kas tiek sintezēts no videi draudzīgiem un atjaunojamiem resursiem – dažādām augu izcelsmes eļļām. Poliols ir viena no būtiskākajām sastāvdaļām poliuretāna ražošanā, kas visā pasaulē ir plaši pielietojams materiāls un tiek izmantots celtniecībā, autobūvē, mēbeļu ražošanā, apģērbu ražošanā, siltumizolācijā un neskaitāmās citās jomās.

"Poliuretānu jau kopš pagājušā gadsimta 40. gadiem ražo no naftas izcelsmes produktiem. "Polylabs" savu piecu pastāvēšanas gadu laikā ir sasniedzis milzu progresu – no maziem apjomiem laboratorijas apstākļos līdz vairāku tonnu ražošanai industriālā apjomā. Ja IT jaunuzņēmumus var salīdzināt ar sprintu, tad ķīmijas nozarē tas viennozīmīgi ir maratons," uzskata"Polylabs" dibinātājs un vadītājs Kristians Grundštoks.

Jauniegūtā atzinība un augstais novērtējums no Eiropas vadošo uzņēmumu ekspertu žūrijas ir kārtējais apliecinājums tam, ka Latvijā ir izcili zinātnieki, kuri spējīgi radīt inovatīvus un konkurētspējīgus produktus. Papildus galvenajai balvai "Polylabs" izcīnīja uzņēmuma "Henkel" īpašo balvu un uzaicinājumu vizīti par sadarbības jautājumu diskusiju.

Foto: Publicitātes attēli

"No visas sirds priecājos par "Polylabs" komandu! Kārtējo reizi viens no Latvijas zinātņietilpīgajiem projektiem tiek augsti novērtēts Eiropas mērogā. Šāds apbalvojums ir neatsverams ieguvums tālākai uzņēmuma attīstībai, kas neapšaubāmi palīdzēs nodibināt jaunus kontaktus un veidot kopējus projektus ar Eiropas ķīmijas industrijas milžiem," uzsver Olga Barretu-Gonsālvisa, LIAA Jaunuzņēmumu atbalsta nodaļas vadītāja.

Vērienīgais pasākums tiek rīkots piekto gadu. Uz vairākām skatuvēm kāpa gan Eiropas labāko jaunuzņēmumu pārstāvji, gan arī sevi jau sen pierādījuši uzņēmēji, tostarp "Virgin Group" dibinātājs sers Ričards Brensons un globālā tīmekļa "tēvs" Tims Bērnerss-Lī.

Latvijas uzņēmuma dalība "Chem Start-up 2019" finālā notika ar LIAA ERAF fonda pasākuma "Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai" palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!