Foto: Shutterstock

Lai veicinātu skolēnu interesi padziļināti apgūt STEM jeb eksaktos priekšmetus, VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) jaunajā mācību gadā atsāk "KonkurētSPĒJĪGS" sarunas Latvijas skolās.

LDz sadarbībā ar nodibinājumu "Iespējamā misija" šī gada pavasarī prezentēja projektu "Latvijas Dzinējspēks", kura ietvaros radīta mājaslapa – www.steamup.lv, kas ir kā palīgs gan skolēniem, gan viņu vecākiem un skolotājiem eksakto mācību priekšmetu un dabas zinību apgūšanā.

Turpinot iepazīstināt Latvijas skolas ar iespēju mācīties sarežģītus mācību priekšmetus vienkārši un aizraujoši, līdz 2019. gada beigām tiks organizētas piecas klātienes tikšanās skolās visos Latvijas reģionos.

Pirmā "KonkurētSPĒJĪGS" saruna notiks 1. oktobrī Limbažu novada ģimnāzijā. Pasākumā ar projektu sīkāk iepazīstinās tā veidotāji – LDz korporatīvās komunikācijas projektu vadītāja Ieva Kārkliņa, nodibinājuma "Iespējamā misija" komunikācijas vadītāja Antra Birzule un pasākuma viesis – žurnāliste Sandra Kropa.

Projekts ir izstrādāts, lai veicinātu skolēnu izpratni par STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) plašo pielietojamību un lai iedvesmotu un motivētu apgūt šos priekšmetus. Projekta ietvaros skolēni, vecāki un skolotāji no jauna tiek iepazīstināti ar eksaktajiem priekšmetiem, atklājot, ka STEM apgūšana neaprobežojas tikai ar ierastajām skolas mācību grāmatām, līdz ar to padarot mācīšanos daudzpusīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!