Foto: Hackmotion
Paziņoti Latvijas–Amerikas Inovāciju balvas 2020 uzvarētāji. Izvērtējot konkursa pieteikumus, žūrijas komisija balvu nolēma piešķirt uzņēmumam "HachMotion" par inovatīvo tehnoloģiju jaunu fizisko aktivitāšu apgūšanai. Otro vietu ieguva "Winmill" beisbola treniņa iekārta.

Uzvarētāji tika pie naudas balvām – 10 000 un 5 000 eiro. Konkursa uzvarētāji saņēma arī īpaši izgatavotu piemiņas balvu, kas simbolizē radošumu un inovācijas.

"HackMotion" ir tehnoloģija, kas palīdz pilnveidot kustības dažādos sporta veidos un to var izmantot arī rehabilitācijas vajadzībām medicīnā. Tehnoloģija apvieno mūsdienīgu kustību sensoru sistēmu ar īpašu programmatūru, kas pēta kustības ar tajā iestrādātiem sensoriem. Pirmais uzņēmuma produkts jau ir saņēmis godalgu par sensoru sistēmu, kuru izmanto golfa apmācībā.

"Winmill" ir unikāla treniņu iekārta beisbola prasmju pilnveidošanai. Uzņēmums darbojas sporta tehnoloģiju jomā, izstrādājot treniņu iekārtas, kas balstītas datorredzes tehnoloģijās. Šāds produkts palīdzēs sporta klubiem labāk un efektīvāk vadīt treniņus un sagatavot sportistus spēlēm. "Winmill" galvenais partneris šī produkta izstrādes procesā ir ASV augstākās beisbola līgas MLB beisbola klubs "Cubs".

Kā gūt panākumus? Uzzini un iedvesmojies tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!