Foto: Publicitātes foto
12. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubators atzīmēja trīs gadu jubileju. Sarīkojumā biznesa inkubators pirmo reizi apbalvoja inkubatora dalībniekus – biznesa ideju autorus un jaunos uzņēmumus - ar kopienas simpātijas balvu “RII Kopienas uzņēmums”, “RII Gada lēciens” un “Hoppekids Ilgtspējības balva” 5000 EUR vērtībā.

"Hoppekids" Ilgtspējības balvu pasniedza Dānijas vēstnieks Latvijā Flemings Stenders. Balvu saņēma ģimenēm draudzīgas skaņu iekārtas ražotājs "Babbit". Savukārt simpātiju balvu pasniedza Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa un to saņēma ekrāna satura radītāji "Tutas Lietas", bet "Gada lēciens" tika pasniegta pasākumu producentu apvienībai "Story Hub".

"Balva palīdzēs "Babbit" ātrāk nonākt pie saviem klausītājiem un lietotājiem ģimenēs. Mēs esam ļoti priecīgi, ka esam pamanīti, un ir novērtēti mūsu centieni radīt ilgtspējīgu mūzikas klausīšanas pieredzi ģimenēs. Vairāk par pašu balvu, mēs priecājamies par mentoringa iespēju ar Rene Stenvangu, par kontaktiem un šāda līmeņa pieredzes apmaiņu," komentē "Hoppekids" balvas ieguvēja Liene Roga.

"Trīs gadu darbības periods ir labs laiks, lai atskatītos uz paveikto. Mēs vēlamies iedzīvināt jaunu tradīciju, gan suminot uzņēmumu ar lielāko finansiālo progresu, gan apbalvojot visaktīvāko un uzņēmumu kopienai simpātiskāko uzņēmumu, jo ik dienas mudinām uzņēmumus dalīties savās zināšanās un pieredzē, jo kopienā ir spēks un labākie mentori varam būt viens otram. Par trešo balvu 3 gadu jubilejā priecājamies jo īpaši. Esam pateicīgi "Hoppekids" vadītājam Rene Stenvangam par iniciatīvu un atsaucību, mēs esam pārliecināti, ka tas mūsu sadarbībā ir tikai sākums," stāsta LIAA Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa.

Pašlaik LIAA Radošo industriju inkubatorā ir 53 dalībnieki – biznesa ideju autori vai uzņēmumi. No tiem 20 pirmsinkubācijas programmā pārbauda savas biznesa idejas dzīvotspēju un 33 dalībnieki ir uzņemti inkubācijas programmā. 2019. gada rudens uzņemšanā Radošo industriju inkubatora dalībniekiem pievienojies modes zīmols LAIMA JURČA, e-komercijas platforma Snapio, šaha mācīšanās platforma CoaChess, filmu studija fon Films, organiskā zīda izstrādājumu zīmols MĀSA, betona interjera priekšmetu zīmols SENSUOUS Nature un medaļu interjerdizaina uzņēmums United Medals. Nākamā uzņemšana LIAA biznesa inkubatoros plānota 2020. gada martā.

LIAA Radošo industriju inkubators atbalsta jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību. Inkubatorā fiziskas personas un uzņēmumu komandas nodrošina ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, kopstrādes telpu, jauno uzņēmēju kopienu, konsultācijām, mācībām, tīklošanās pasākumiem, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu biznesa attīstībai.

LIAA Radošo industriju inkubatoru finansē ERAF projekta "Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators" ietvaros.

Informācija par pasākumiem LIAA Radošo industriju inkubatorā www.facebook.com/RIILIAA un LIAA mājaslapā.

Vairāk par LIAA biznesa inkubatoriem lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!